Meny

Sportssjefen slår fast at Kilde er en løper for framtiden

Aleksander Aamodt Kilde (til høyre) jubler over super G-cupen. Her sammen med Kjetil Jansrud. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

St. Moritz (NTB): Sportssjef Claus J. Ryste trodde nesten ikke sine egne øyne da de norske løperne tok de tre første plassene i super G-cupen i tillegg til delt annenplass i finaleløpet torsdag.

– Kan du sette ord på denne triumfen?

– Det er flere perspektiver å se på denne triumfen på. Det er først og fremst måten det skjedde på. Begge gutta leverer en kjempeprestasjonen. De treffer på linjen og kjører fantastisk. Når det gjelder han unggutten (Kilde) er det ekstremt imponerende det han får til, sa Ryste etter at Aleksander Aamodt Kilde var kåret til verdens beste super G-kjører denne sesongen. Han fikk med seg Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal på seierspallen etter året Super G-sesong.

– Det er første gangen våre løpere kjører her, mens Beat Feuz som vant rennet, har ligget og trent her en ukes tid. Det gjør ikke prestasjonen til våre løpere i dette rennet mindre, slo sportssjefen fast.

Unikt

Det er ikke ofte løpere fra et og samme land har tapetsert seierspallen som de norske løperne gjorde torsdag. Svindal var riktignok ikke på plass i St. Moritz, men han er i fin framgang og tilbake neste sesong.

– Det blir jo også en trippelpall. Aksel Lund Svindal var riktignok ikke her, men dette er spesielt og unikt. Det er tydelig at super G er noe som ligger for nordmenn, mente Ryste.

– Hvorfor er det slik?

– Jeg tror årsaken til at vi er gode i denne disiplinen er at vi i Norge satser på allround allerede fra barnsbein av. Vi begynner tidlig med fart og kjører alle grener. Super G er jo en kombinasjon av storslalåm og utfor, og der er vi gode. Dessuten jobber vi systematisk og er bra på besiktigelsen. Det er viktig, og der er vi sterkere enn alle andre, forklarte Ryste til de norske pressefolkene som var til stede.

Bakgrunn: Kilde tok kula - vant super-G-cupen etter drama

Ekstremt

Han fortalte at han aldri hadde drømt om en sesong som den norske alpinister har gjennom ført i år. På herresiden er det blitt 19 verdenscupseirer. I tillegg har Nina Løseth sikret en på kvinnesiden. Det er også blitt seirer i både Super G- og slalåmcupen.

– Dette hadde jeg ikke trodd. Hele sesongen er jo ekstremt. En trippel her i super G med 19 verdenscupseirer totalt i år. Dette er en perfekt plattform å gå mot en VM-sesong på, sa Ryste til NTB. VM går i St. Moritz i februar neste år.

Han slo også fast at det var fint å avslutte fartssesongen med den supertriumfen de norske løperne sto for i St. Moritz, for det ble et utforrenn i verdenscupfinalen som var litt stang ut onsdag.

– Kan du beskrive Aleksander Aamodt Kilde, slik du ser ham?

– Aleksander er hyggelig og ydmyk og gjør jobben sin uten å gjøre noe stort nummer av det. Han er en veldig empatisk ung gutt som gir mye av seg selv. Alle unner ham dette. I tillegg er han rå til å trene. Han kommer vi få mye glede av i årene som kommer. Uten tvil, slo Claus J. Ryste fast.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus