Bursdags-Brå utfordret Wassberg

Juha Mieto (til v.) var ikke i stand til å delta i showrennet i Sarpsborg onsdag, men han var til stede for å gratulere Oddvar Brå med 65-årsdagen og bivåne hans duell med Thomas Wassberg (i midten). Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix
Juha Mieto (til v.) var ikke i stand til å delta i showrennet i Sarpsborg onsdag, men han var til stede for å gratulere Oddvar Brå med 65-årsdagen og bivåne hans duell med Thomas Wassberg (i midten). Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oddvar Brå feiret sin 65-årsdag med duell mot Thomas Wassberg (59). Juha Mieto (66) var også til stede. De tre eks-stjernene hadde mange fighter på 1970- og -80-tallet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjensynet fant i Sarpsborg onsdag. I Kulåsparken var det lagt en slynge med snø, og selv om vårsola stekte hele dagen, holdt sporet.

Mieto er hofteoperert og bruker for tiden krykker. Lars-Erik Eriksen rykket inn som reserve for ham i showrennet, men finnen var til stede for å bivåne det hele.

– Dette var moro. Det er ikke så ofte jeg ser Juha. Det må være mange år siden sist. En artig bursdag, sier Brå til NTB.

Showrennet endte med målgang sammen med Eriksen og Wassberg. I målområdet viftet Mieto med krykkene.

– Ute på ski fem ganger i uka

Løpere som Maiken Caspersen Falla, Marit Bjørgen og Petter Northug var også med på ski-jippoet i Østfold.

Bjørgen gjorde sin annen «konkurranse» etter fødselen. Hennes comeback gikk over 42 kilometer hjemme i Trøndelag sist helg.

Brå, Mieto og Wassberg utkjempet ikke få dueller i langrennssporet i sine aktive karrierer.

Brå er fortsatt kjent som en harding. Ryktene går om at det ikke er så lenge siden han løp fra noen svært veltrente langrennstalenter på en barmarksøkt, og han er en aktiv fersk 65-åring.

– Jeg prøver å være ute på ski fem ganger på en vanlig vinteruke, sier han.

Les også: Oddvar Brå mener svenskene bør tåle en spøk

Historisk stavbrekk

I 1982 ble Brå virkelig allemannseie. Han brakk staven på VM-stafetten i Oslo, men det endte til slutt med delt gull sammen med Sovjetunionen.

Like jevnt var det nok mellom Wassberg og Mieto to sesonger før.

I Lake Placid-OL i 1980 ble Mieto slått med fattige 1/100 sekund av Wassberg etter 15 kilometers klassisk langrenn.

Mange mente det rette hadde vært å dele gullet, men slik ble det ikke.

Folket forteller: Her var dere da Brå brakk staven

Se Brå fortelle om den historiske hendelsen her:

Personvernpolicy