WADA-presidenten: – Utøvere og fans krever svar

WADA-president Sir Craig Reedie har fått nok av skandaler. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
WADA-president Sir Craig Reedie har fått nok av skandaler. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Craig Reedie i Verdens Antidopingbyrå (WADA) forstår godt at både utøvere og fans har fått nok av positive dopingprøver og stadig nye skandaler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Friidrett og fotball var blant idrettene som ble kraftig rystet i fjor. Russiske friidrettsutøvere ble utestengt etter at en WADA-rapport viste systematisk doping med statlig støtte. Og i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har korrupsjonsskandalene stått i kø.

Forrige uke smalt det også i tennismiljøet da russiske Maria Sjarapova fortalte at hun hadde testet positivt på meldonium. I kjølvannet har WADA uttalt at flere titalls utøvere har testet positivt på det nylig forbudte stoffet.

– Publikums tillit til idretten ble knust i 2015. Humøret rundt idretten har surnet, og det er en generell følelse av at alle er med på det, sa WADA-president Craig Reedie på en pressekonferanse mandag.

Les også: Team Northug tar opp kampen med Sundby

– Idretten har fått seg en viktig påminnelse. Idretten må få tydeligere ledelse dersom publikum og utøvere skal opprettholde tilliten til systemet, fortsatte han.

Reedie henvendte seg deretter til sponsorene, som han mener har en gyllen mulighet til å bidra.

– Nå er tiden inne for å se på hvordan vi kan skaffe mer penger til antidopingarbeidet. Sponsorer kan være med på å bidra til en ren idrett, sa Reedie.

Les også: Sundby takket legen etter Canada-triumf