Meny

Dorin Habert: – Jeg vet ikke hvordan jeg har fått det til

Marie Dorin Habert (foran) tok sitt tredje gull i VM på fellesstarten søndag. Tiril Eckhoff hadde ingen god dag og ble nummer 24. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen kunne gjøre noe med franske Marie Dorin Habert på avslutningsdistansen i VM. Feilfri skyting sørget for nok et fransk gull i Kollen.

Den franske jenta ledet etter samtlige skytinger og gikk i ensom majestet på sisterunden etter 20 treff av 20 mulige. Etter siste skyting ledet hun med 26 sekunder på Kaisa Mäkäräinen, Gabriela Soukalova og Laura Dahlmeier.

VM-dronningen

Gullet er Dorin Haberts tredje i mesterskapet og hennes sjette medalje på seks forsøk. Det gjør henne til VM-dronning. Da hun skulle oppsummere hennes fantastiske mesterskap, slet hun med å sette ord på følelsene.

– Det er helt vilt. Jeg har ikke ord til å beskrive det, for jeg vet ikke helt hvordan jeg har fått det til, sa Habert til NRK.

Mäkäräinen prøvde å gå ifra Dahlmeier på sisterunden, men tyskeren slo Mäkäräinen på oppløpet. Soukalova tok fjerdeplassen, mens Marte Olsbu ble beste norske på sjuendeplass. Fanny Horn Birkeland kom på niendeplass. Hun fikk beskjed om at hun skulle gå fellesstarten kun noen få timer før start.

Les også: Weng fikk trøst av sjefen

Fornøyd Birkeland

– Når jeg først fikk muligheten, måtte jeg angripe, sa hun til NRK og la til at bommene på skyting kom som følge av at hun var litt for ivrig.

Tiril Eckhoff hadde ingen god dag, men brukte anledningen til å bukke og takke publikum på oppløpet. Til slutt endte hun på en 24.-plass. Hun står igjen med to gull og et godt mesterskap, men hadde en kropp som ikke spilte på lag på fellesstarten.

– Det var lite futt i den kroppen her i dag. Å gå sånn som jeg følte meg i dag, er helt forferdelig, sa hun. Mesterskapet har likevel vært en opptur for det som var Norges største håp i forkant.

– Det er en drøm som har gått i oppfyllelse å ta gull med jentene i VM, fortalte hun.

Les også: Sundby etter Canada-triumf: – Jeg er snart innleggelsessyk

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus