Meny

Kvitfjell-kongen Jansrud slo tilbake med superseier

Kjetil Jansrud vant super G-rennet i Kvitfjell søndag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjetil Jansrud var skuffet og frustrert over å ha misset i utforrennet på Kvitfjell lørdag, men søndag var smilet tilbake etter seieren i super G-rennet.

De fem siste årene er det blitt norske seirer i super G på Kvitfjell. Jansrud fra Vinstra har tatt fire av dem. Det året han ikke vant, var han ute med skade, men da knep Aksel Lund Svindal seieren.

– Hjemmebane er rennet du gjerne vil vinne. Det er jo planen hver dag jeg kjører her. Jeg så noen av avisene skrev at jeg var rasende etter at jeg ikke klarte å ta seieren i utfor lørdag. Jeg var jo ikke det, men litt skuffelse var det. Det må jeg innrømme, sa Jansrud til NTB. Han endte utenfor pallen på femteplassen i utfor.

Han kjørte inn til 1.32,71 i søndagens super G-verdenscup. Det holdt til seier med 17 hundredeler til gode på østerrikeren Vincent Kriechmayr. Utforvinneren fra lørdag, Dominik Paris fra Italia tok tredjeplassen. Aleksander Aamodt Kilde endte på fjerdeplass, slått av Jansrud med 47 hundredeler. Han overtok ledelsen i super G-cupen og jublet for det.

Vant på stabiliteten

Jansrud kjørte jevnt fort fra start til mål i søndagens renn, på glimrende og svært jevne forhold i Kvitfjell. Han var i teten hele veien, kom veldig bra ut, ble litt etter i midtpartiet, men samlet seg mesterlig i avslutningen.

– Det er klart jeg blir litt frustrert når jeg kjemper, men ikke klarer å komme på pallen i Norge. Jeg var ikke veldig revansjsugen foran dette super G-rennet, men nå lyktes jeg med det jeg skulle gjøre. I dag var det jeg som klarte å kjøre det stabile løpet uten å gjøre store feil, forklarte Jansrud.

Han kjølte en nærmest prikkfri omgang i bakken der han lærte å stå på ski for mange år siden. Og publikum satte virkelig pris på nok en hjemmeseier.

– Tidligere i sesongen har det ikke klaffet like bra, med et par utkjøringen som resultat, blant annet, fortalte Jansrud.

– Gjorde du i det hele tatt noen feil på vei mot denne seieren?

– Det var noe småplukk å trekke for nedover løypa i dag også, men i stedet for å kjøre veldig fort i seksjoner med noen feil innimellom, tok jeg det på det jevne i dag. Det er ekstremt deilig å se at det holder helt fram, sa Jansrud til NTB.

Les også: Jansrud etter utforen i Kvitfjell: – Det skal egentlig ikke være mulig

Rar sesong

I fjorårssesongen var Jansrud den klart beste norske alpinisten i Svindals skadefravær. I år har det ikke gått like bra, men han har likevel vært blant de aller beste, selv om han i første delen kom litt i skyggen av Svindal. Det har vært en sesong som har gått litt opp og ned, men likevel er han blant de aller beste i den totale verdenscupen. Han har ingen ting å skamme seg over.

– Det har vært en rar sesong, der jeg har vunnet i to disipliner jeg ikke har lyktes tidligere. Samtidig har det vært en bra sesong, for det er min nest beste i verdenscupen noensinne. Fortsatt står det jo igjen noen renn, så det kan bli enda bedre, men oppsummeringen må jeg ta etter at det hele er over, sa Jansrud i Kvitfjell.

– Nå har jeg vunnet både utfor og super G i år. Jeg synes det er deilig, og jeg kunne jo ikke være dårligere enn Kilde, la han smilende til.

Alpinistene reiste videre til Sveits og St. Moritz allerede søndag kveld. Verdenscupfinalene starter med utforgjennomkjøring mandag.

– Denne seieren er vel bra å dra med seg til de siste viktige rennene i år?

– Det er klart det er bra å ta med denne seieren til verdenscupfinalen i St. Moritz. Den selvtilliten jeg sitter med nå kan komme godt med. Nå gjelder det bare å stå på i de siste rennene, sa Jansrud til NTB før han forlot Kvitfjell for denne gang.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus