Meny

Monster-Martin takket legen etter Canada-triumfen

Martin Johnsrud Sundby viste muskler på ny i Canada. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Johnsrud Sundby (31) takket landslagslegen Fredrik Bendiksen etter seieren på Ski Tour Canada.

Han avviser at han spilte skuespill da han avviste alle former for seiersmuligheter så sent som for et par dager siden.

– Det var ikke skuespill. Gutter, jeg er snart innleggelsessyk og det er helt i grenseland at dette lot seg gjøre. Det holdt akkurat, og det er fantastisk for meg å klare å krone en sesong på denne måten her. Bendiksen har jobbet mye med meg. Det har vært skralt, og det hører dere jo. Jeg gikk og tenkte på at dette var det siste jævla skirennet i dag, sa Sundby med grøtete stemme og herjet hals.

Sundby knuste han all motstand under lørdagens jaktstart og tok sin åttende tourseier på rappen.

Merkelig

Det har på mange måter vært en merkelig tour for ham. En stund var han nærmere tre minutter bak teten. Det går an å si at seiersmulighetene hans var bortimot avskrevet.

– Dette satt langt inne, sa Sundby da han møtte assisterende landslagstrener Tor Arne Hetland etter løpet.

Han fortalte litt om hvorfor. Det startet blant annet med en sen ankomst til Canada, og det fortsatte med at han måtte vente flere timer ekstra på flyplassen i Montreal fordi han ikke ble hentet som avtalt.

– Det har vært en utrolig spesiell tour, jeg må si det. Jeg var langt nede etter Montreal den gangen her, og jeg var sikker på at dette ikke skulle gå veien. Men jeg har klart å lure fram dyret i meg på de siste tre løpene her i Canmore, og det holdt akkurat.

Les også: Team Northug tar opp kampen med Sundby

Heldig

Sundby mente også at han var heldig lørdag.

– Jeg må si at jeg er litt prisgitt forholdene i dag i form av at det var så sinnssykt tungt føre. Det var fordel meg. Det så jeg da Therese (Johaug) gikk dameløpet at det handlet om kapasitet og ingenting annet. Jeg må innrømme at jeg ikke hadde særlig troen før start. Jeg gikk «all in» og holdt ikke noe tilbake. Jeg forsøkte å psyke ut Ustjugov så fort som mulig. Jeg fikk smake det selv også, men det fikk han også da han kom opp igjen på siden.

Der mente Sundby at russeren utviste et overmot som tok fra ham seiersmulighetene.

– Jeg har en del som jeg synes er bedre i vinter, men jeg synes at måten jeg avgjør det på i de tre siste rennene vitner om at jeg er brukbart sterke i hodet. Denne gangen er det faktisk de andre guttene på laget som har holdt moralen oppe. Det har vært en ung gjeng som har vært sultne hele veien.

Sundby mener at vendepunktet kom da han holdt seg à jour på den klassiske sprinten i Canmore tidligere denne uken.

Der er heller ingen tvil om at han hadde bedre ski enn både Ustjugov og Petter Northug (3.-plass) under den avsluttende jaktstarten.

Les også: Johaugs skipark hjalp henne til ny tourseier

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus