Meny

Weng fikk trøst av sjefen

Heidi Weng fikk trøst av landslagssjef Vidar Løfshus etter siste etappe av Ski Tour Canada. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heidi Weng (24) fikk stryk på kinnet og en lang og trøstende klem etter avslutningen av Ski Tour Canada.

Weng gikk ut først på den avsluttende jaktstarten, men Therese Johaug hentet henne raskt inn igjen og gikk rett ifra.

Weng måtte ta til takke med 2.-plassen.

Alle kunne se at skiene til Weng gled mye dårligere enn Johaug sine. 24-åringen fra Enebakk var lei seg rett etter målgang, men hentet seg raskt inn igjen.

– Det føltes helt grusomt å gå i dag. Jeg følte meg egentlig pigg, og jeg knakk sammen litt da jeg hadde 13 sekunder på toppen, og så var Therese bak på skiene mine rett etterpå. Da tenkte jeg at det ble en tung 10-kilometer, og det var godt at vi ikke skulle gå lenger, sa Weng tappert.

Det ble ikke mye staking på henne. Det så nesten ut som hun måtte gå diagonal selv i nedoverbakkene.

– Det er sånn det er. Du må takle alle fører, vær og vind. Jeg har hatt veldig bra ski hele veien. Jeg var mer skuffet etter sprinten. Det var den jeg hadde gledet meg mest til før touren startet. Sånn ble det ikke, sa Weng.

Les også: Johaugs skipark hjalp henne til ny tourseier

Kråke

Kanskje hadde resultatet blitt et annet om starten hadde vært tidligere på dagen. Weng gikk inn til 25. beste etappetid, og så dårlig er hun slett ikke.

Weng overtok ledertrøya i touren fredag 4. mars etter sprinten i Quebec City, og beholdt ledelsen til det var gått ni minutter lørdag.

– Jeg prøvde virkelig, og det verste er at jeg følte meg skikkelig bra. Det er det som er det kjipe. Men når det blir så tungt som det var der ute i dag, da blir det plutselig så tungt. Følelsen var bra, men jeg gikk som en kråke på ski.

Weng mente at følelsen var mye av den samme som hun hadde under OL i Sotsji. Da var også føret tungt, og de norske slet med dårlige ski i starten på mesterskapet.

Underveis i løpet måtte Weng ta fra gode opplevelser fra sesongen som tross alt har gitt henne de tre første verdenscupseirene i karrieren.

– Det var heller ikke det at jeg fortjente å vinne så mye mer enn Therese heller. Det artige er at jeg hatt ledertrøya mer enn Therese og flest ganger i touren, sa Weng.

Les også: Sundby etter Canada-triumf: – Jeg er snart innleggelsessyk

Klem

Landslagssjef Vidar Løfshus følte med Weng. Ikke lenge etter at han pratet med norsk presse var han framme hos Weng med en god klem.

– Lider du med Heidi?

– Ja, det gjør jeg selvsagt. Men så ble det også et veldig Therese-føre i dag.

– Du tror ikke at Heidi ble smurt bort fra seieren?

– Jeg er helt sikkert på at hun ikke ble smurt bort, men at det hadde noe med materialet å gjøre, det er sikkert. Men nå var det akkurat det motsatte her en forleden dag.

– Det er stor forskjell på skiene til Therese og Heidi slik de beskriver det?

– Jeg har ikke oversikten. Det var en ting jeg visste at det kom til å bli, og det var det ville bli veldig stor forskjell på skiene innad i laget. Det er mange faktorer som ligger til grunn for at det er slik.

Les også: Team Northug tar opp kampen med Sundby

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus