Forfang tok sin første verdenscupseier

Johann André Forfang leverte et godt førstehopp i Tyskland lørdag.
Johann André Forfang leverte et godt førstehopp i Tyskland lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johann André Forfang hoppet lengst av alle i Titisee-Neustadt og tok sin første seier i verdenscupen. På en fantastisk norsk dag tok Kenneth Gangnes tredjeplassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forfang hoppet 144 meter i første omgang og 143 meter i finaleomgangen. Verdenscupleder Peter Prevc var i ledelsen etter at alle hadde hoppet én gang, men klarte ikke å matche Forfang og landet på 138,5 meter i annen omgang.

– Det er utrolig. Jeg må la det synke inn, men det føles godt. Jeg håper jeg kan være i toppen på søndag også, sier Forfang i et intervju sendt på NRK.

På en fantastisk norsk dag hoppet i tillegg Kenneth Gangnes seg opp fra 11.-plass og tok den siste pallplassen med et hopp på 140 meter. Norge står nå med 22 pallplasser denne sesongen.

– Forfang har hoppet så stabilt og godt gjennom hele sesongen. Det er så fortjent, sa NRK-ekspert Johan Remen Evensen.

Uten Alexander Stöckl på plass i Tyskland, endte fem nordmenn blant de ni beste.

Anders Fannemel hadde drømmeforhold i første omgang og hoppet 143 meter, men klarte ikke å følge opp i finaleomgangen, da han landet på 127,5 meter. Dermed røk pallplassen og han måtte nøye seg med en 6.-plass.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En tydelig skuffet Daniel-André Tande fikk det ikke til å stemme i noen av omgangene og endte på 8.-plass med 132,5 meter som sitt lengste hopp.

Andreas Stjernen forbedret seg kraftig etter et svakt førsteforsøk og hoppet seg opp fra 24.-plass til 9.-plass med et hopp på 137,5 meter i finaleomgangen.

Joachim Hauer hoppet henholdsvis 129 og 120,5 meter og endte på 24.-plass.

Forrige gang en nordmann sto øverst på pallen i verdenscupen var 31. januar da det ble dobbel norsk i Sapporo med Anders Fannemel og Johann André Forfang.