Meny

Forfang tok sin første verdenscupseier

Johann André Forfang leverte et godt førstehopp i Tyskland lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johann André Forfang hoppet lengst av alle i Titisee-Neustadt og tok sin første seier i verdenscupen. På en fantastisk norsk dag tok Kenneth Gangnes tredjeplassen.

Forfang hoppet 144 meter i første omgang og 143 meter i finaleomgangen. Verdenscupleder Peter Prevc var i ledelsen etter at alle hadde hoppet én gang, men klarte ikke å matche Forfang og landet på 138,5 meter i annen omgang.

– Det er utrolig. Jeg må la det synke inn, men det føles godt. Jeg håper jeg kan være i toppen på søndag også, sier Forfang i et intervju sendt på NRK.

På en fantastisk norsk dag hoppet i tillegg Kenneth Gangnes seg opp fra 11.-plass og tok den siste pallplassen med et hopp på 140 meter. Norge står nå med 22 pallplasser denne sesongen.

– Forfang har hoppet så stabilt og godt gjennom hele sesongen. Det er så fortjent, sa NRK-ekspert Johan Remen Evensen.

Uten Alexander Stöckl på plass i Tyskland, endte fem nordmenn blant de ni beste.

Anders Fannemel hadde drømmeforhold i første omgang og hoppet 143 meter, men klarte ikke å følge opp i finaleomgangen, da han landet på 127,5 meter. Dermed røk pallplassen og han måtte nøye seg med en 6.-plass.

En tydelig skuffet Daniel-André Tande fikk det ikke til å stemme i noen av omgangene og endte på 8.-plass med 132,5 meter som sitt lengste hopp.

Andreas Stjernen forbedret seg kraftig etter et svakt førsteforsøk og hoppet seg opp fra 24.-plass til 9.-plass med et hopp på 137,5 meter i finaleomgangen.

Joachim Hauer hoppet henholdsvis 129 og 120,5 meter og endte på 24.-plass.

Forrige gang en nordmann sto øverst på pallen i verdenscupen var 31. januar da det ble dobbel norsk i Sapporo med Anders Fannemel og Johann André Forfang.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus