Russisk avis: Kulizjnikov testet positivt på meldonium

World cup skøyter i Sørmarka Arena i Stavanger 31. januar i år. Pavel Kulizhnikov fra Russland vant 500m menn. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix.
World cup skøyter i Sørmarka Arena i Stavanger 31. januar i år. Pavel Kulizhnikov fra Russland vant 500m menn. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix.

Skøyteløperen Pavel Kulizjnikov fra Russland har testet positivt på meldonium, melder R-Sport.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21-åringen tok to gull i distanse-VM tidligere i år. Den norske skøytesprinteren Espen Aarnes Hvammen trente i Heerenveen tirsdag. Der glimret Kulizjnikov med sitt fravær.

– Vi var på trening i stad, og da manglet det én russisk løper og treneren hans. Vi fleipet om at han hadde tatt en tidlig avslutning på sesongen, men så viste det seg at han har gått i garnet, sier Hvammen til NTB.

Avisen R-Sport skriver at den regjerende OL-mesteren på kortbane, Semion Elistratov, også har testet positivt på samme stoff. Det to føyer seg inn i rekken av utøvere som har testet positivt på stoffet siden det kom på Verdens Antidopingbyrå (WADA) forbudsliste 1. januar i år.

– Det er ulovlig. Det viser at det er systemproblem i Russland, fastslår Hvammen.

Håvard Bøkko gikk hardt ut mot russeren på Twitter.

«Kjære, Pavel. Dersom dette er sant, ønsker vi ikke å se deg igjen. Aldri. Hilsen Skøytefamilien».

Les også: Russland utestengt av IAAF

Det er andre gang Kulizjnikov blir tatt for doping. Denne sesongen har han vært en suveren ener på både 500 og 1000 meter. Han har vunnet sju av åtte 500-metere og fire av fem 1000-metere i verdenscupen. I tillegg har han gull på VM i enkeltdistanser i Kolomna og gull i sprint-VM i Seoul.

– Han har vært suveren. Først tror man det er tull, men det er bra han blir tatt. Det er veldig synd for dem som blir nummer to. Jeg var akkurat på rommet Mika Poutala fra Finland. Han kom på fjerdeplass i Kolomna og fikk ikke oppleve gleden av å ta medalje. Det samme skjedde med Håvard Lorentzen i junior-VM. Vi blir oppgitt og sinte. Han tar fra andre utøvere store øyeblikk, sier Hvammen.

Mandag opplyste tennisstjernen Maria Sjarapova at hun hadde testet positivt på meldonium

Les også: Nike bryter samarbeidet med Sjarapova etter dopingavsløring

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus