Snowboardforbundet trekker X Games-avtale

Norges Snowboardforbund har valgt å trekke seg ut fra avtalen med TV 2 i forbindelse med X Games.
Norges Snowboardforbund har valgt å trekke seg ut fra avtalen med TV 2 i forbindelse med X Games. Foto: NTB scanpix

Norges Snowboardforbund har valgt å trekke seg ut fra avtalen med TV 2 i forbindelse med X Games.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– NSF ønsker at det skal gjennomføres dopingkontroller. Alle kan dopingtestes «out of competition», men ikke «in competition». Det er ikke i henhold til NIFs bestemmelser, som vi må forholde oss til. I et møte tirsdag ble det tydeliggjort ovenfor oss, sier president Ola Keul til NTB.

Der fikk de forståelsen for at de som ansvarlig styre måtte trekke seg ut av avtalen med TV 2.

Norges Skiforbund trakk seg ut av avtalen søndag, og det var under et møte mellom Norges Idrettsforbund (NIF) og NSF tirsdag kveld at det ble bestemt at også NSF måtte trekke seg ut av avtalen med TV 2.

Snowboardforbundet har et ønske om at det skal arrangeres flere X Games-arrangement i Norge.

– X Games er et fantastisk arrangement. Vi håper at X Games vil bli arrangert i Norge også i framtiden, og da etter de krav idrettens regelverk stiller til antidopingarbeidet. X Games evner å engasjere unge mennesker som tradisjonelt ikke har et forhold til organisert vinteridrett. Gjennom X Games når Snowboardforbundet potensielt mange nye mennesker, som norsk idrett ikke har et forhold til i dag, sier Ola Keul til NTB.

Føringer

Under tirsdagens møtet med Idrettsforbundet deltok NIFs generalsekretær Inge Andersen og NIFs visepresident Kristin Kloster Aasen.

– Vi er glad for at styret ber administrasjon om å gjennomføre de sportslige aktivitetene som planlagt. Vi vil på best mulig måte støtte opp om våre åtte deltakende landslagsutøvere. Nå retter vi full oppmerksomhet mot de fantastiske konkurransene vi har foran oss, sier generalsekretær i Snowboardforbundet, Lisa Mari Watson i pressemeldingen.

Praktisk

For arrangementets del får NSFs avgjørelse ingen praktisk betydning.

– Vi har vært veldig opptatt av at de sportslige aktivitetene går som planlagt. Vi vil støtte opp om de åtte landslagsutøverne vi har med i X Games. Og vi ønsker at det blir full oppmerksomhet rundt konkurransen, med spektakulære prestasjoner i Wyller og på Tøyen, sier Keul.

– Dette har ingen praktisk betydning. Vi har invitert begge forbundene inn i et samarbeid og snowboardforbundet har sagt at de står ved avtalen. Nå trekker de seg, men det har ingen praktisk konsekvens. Alle går som oppsatt i programmet, sier sports- og nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2 til VG.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus