Tande med bakkerekord – overlegen norsk seier

Daniel Tande satte bakkerekord mandag.
Daniel Tande satte bakkerekord mandag. Foto: Lehtikuva / Reuters

Norge knuste konkurrentene i laghoppingen i Kuopio. Hele 54,4 poeng skilte til toer Tyskland. Daniel-André Tande satte bakkerekord med 136 meter i 1. omgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble en stor norsk dag i snøværet i Kuopio. Gangnes hoppet Norge rett i tet i den første puljen i 1. omgang. Deretter ble det hele en norsk maktdemonstrasjon.

Tande slettet Masahiko Haradas bakkerekord på 135,5 meter fra 1998 med sitt svev på 136 meter. Riktignok ble KIF-hopperen trukket i stil (16-16-16,5) for sin dype landing.

Snø i sporet

Deretter hoppet Anders Fannemel 128 meter og var som Gangnes best i sin pulje. Johann André Forfang fulgte opp med 129 meter, og ble kun slått av verdenscupleder Peter Prevc (133,5 meter) i den fjerde puljen. Dermed ledet Norge med 30,3 poeng etter førsteomgangen.

Den ledelsen bare økte og økte i finaleomgangen. Gangnes landet på 130 meter, mens Tande, som måtte vente på grunn av snø i sporet, vartet opp med 132,5 meter. Kongsberg-hopperen var bare et stort smil på sletta.

Anders Fannemel hoppet 126 meter, mens Norges ankermann Forfang hoppet 131,5 meter i finaleomgangen.

Ny finsk nedtur

Prevc ville vunnet om det var individuelt renn, knepent foran Tande, mens Forfang ville blitt treer.

Japan, som hadde veteranen Noriaki Kasai på laget, ble treer, knepent foran Østerrike og Slovenia.

Vertsnasjonen Finland sliter tungt i hoppbakken. Den en gang så stolte hoppnasjonen ble nest sist med 675,8 poeng – hele 381,4 poeng bak de overlegne nordmennene til Alexander Stöckl.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus