Skiforbundet hever X Games-avtale

Skipresident Erik Røste vil ikke lenger samarbeide med TV 2 om X Games.
Skipresident Erik Røste vil ikke lenger samarbeide med TV 2 om X Games. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Norges Skiforbund har besluttet å oppheve avtalen med X Games-arrangør TV 2. Grunnen skal være at antidopingregelverket ikke blir fulgt under konkurransene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skiforbundet skriver i en pressemelding at en av forutsetningene for avtalen med TV 2 var at det ble gjennomført dopingtester under det nært forestående arrangementet i Oslo. Det samme var det at X Games-arrangøren følger reglementet til Verdens Antidopingbyrå (WADA).

Søndag leverte forbundet et brev til kanalen der de informerer om at avtalen er opphevet.

– For Norges Skiforbund er det umulig å ha en avtale med arrangøren når det ikke gjennomføres dopingtester i forbindelse med konkurransene. NSF har nulltoleranse når det gjelder doping, og det er grunnleggende og helt avgjørende for oss at WADA-koden og idrettens regelverk for dopingtester blir fulgt på alle idrettsarrangementer i Norge, sier skipresident Erik Røste.

Samarbeidspartneren

WADA-koden innebærer at utøverne skal kunne testes i konkurranser. Ettersom X Games ikke står på den internasjonale terminlisten er det opp til arrangørene selv å skaffe hjemmel som sier at utøverne skal kunne testes. Det har ikke TV 2s medarrangør ESPN skaffet, skriver VG.

– Vi opplever det som manglende vilje fra ESPN, sier Røste til avisa.

Skiforbundet skriver at TV 2 den siste tiden har jobbet for å få på plass de ønskede dopingtestene i forkant av arrangementet som går fra 24. til 28. februar.

TV 2 har gått sammen med ESPN om å sende konkurransene, og det skal være amerikanerne som ikke har ønsket dopingtester.

– Dette er en sak som handler om de generelle konkurransereglene i X Games. Vi har formidlet NSF sine krav videre til ESPN som har siste ord som eier av X Games-arrangementene, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes til VG.

Skal testes

Sandnes sier videre at TV 2 ønsker antidopingarbeid på linje med det som er vanlig i Norge.

– Alle deltakere kan testes, fordi alle som deltar i Oslo X Games har FIS-lisens, sier TV 2-sjefen.

Til tross for at skiforbundet har opphevet avtalen går arrangementet som planlagt.

Avtalen mellom Norges Skiforbund og TV 2 ble undertegnet i april 2015, og samarbeidet skal være en av grunnene til at Oslo kommune valgte å bevilge 42 millioner kroner til X Games-arrangementet.

Norges Snowboardforbund er også med på samarbeidet, og snowboardpresident Ola Keul sier at det ikke er aktuelt å følge i skiforbundets fotspor.

– Vi har hatt et godt samarbeid med TV 2 om X Games som begynner om tre dager, med åtte utøvere fra snowboardlandslaget på startstreken. Vi ønsker å støtte opp om våre åtte deltakende landslagsutøvere på en best mulig måte. Om vi står eller blir i avtalen, har ingen påvirkning på utfallet i denne aktuelle saken, sier Keul.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus