Northug kvesser klørne mot Canada

Petter Northug nådde ikke opp søndag. Foto: Jussi Nukara (Lehtikuva / NTB scanpix)
Petter Northug nådde ikke opp søndag. Foto: Jussi Nukara (Lehtikuva / NTB scanpix)

Petter Northug (30) mener han er i form og gleder seg til å avslutte sesongen med Ski Tour Canada.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå venter et par rolige økter hjemme i Norge før det blir avreise over Atlanteren kommende onsdag.

– Formen er bra. Fordelen med touren er at alle må gå alt. Det er ikke stå over noe, og sammenlagtfavoritter må til finale på sprintene for å forsvare ledelsen. En tour pleier å passe meg bra, og så lenge formen er som nå så gleder jeg meg til å reise dit, sa Northug til NTB.

Lite futt

Etter lørdagens 3.-plass på sprinten var det for lite futt igjen i beina til at han kunne henge med til mål med de beste under søndagens skiathlon i Lahti.

Northug var med teten inn etter klassiskdelen, men da rykket gikk i skøyting slapp han seg ned i feltet og kom inn som åttende beste nordmann på 16.-plass.

– Jeg koste meg etter hvert. Det var tungt på klassiskdelen, men jeg klarte å henge på. Det blir litt slik at du mangler de siste par girene, og jeg kjente sprinten i beina. Jeg prøvde å få den ut av beina lørdag kveld, men det hang i litt for mye.

Les også: Sundby vant 30 km skiathlon

Trening

Northug vet som regel hva han holder på med, og det var nok ikke tilfeldig at han slapp seg ned. 30-åringen har mer eller mindre hatt en mellomsesong til han å være, og nå er det avslutningen i Canada det handler om.

– Det var ikke nok trykk til å være med i teten på skøytedelen. Det var ingen vits i å være med én runde og gi seg. Da gjaldt det å finne et fornuftig tempo ut og vente på gruppen bak.

– Hva er inntrykket av prøve-VM?

– Jeg synes løypene er fine. Det vil bli kjørt fart. Når det går an gå fra i snøvær, så vil det bli gått fort på klassiskdelen under VM også. Man må være i god form når du kommer hit. Det er det absolutt viktigste.

Som oftest er det som det handler om idrett.

Les også: Johaug knuste konkurrentene

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus