Northug kvesser klørne mot Canada

Petter Northug nådde ikke opp søndag. Foto: Jussi Nukara (Lehtikuva / NTB scanpix)
Petter Northug nådde ikke opp søndag. Foto: Jussi Nukara (Lehtikuva / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Petter Northug (30) mener han er i form og gleder seg til å avslutte sesongen med Ski Tour Canada.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå venter et par rolige økter hjemme i Norge før det blir avreise over Atlanteren kommende onsdag.

– Formen er bra. Fordelen med touren er at alle må gå alt. Det er ikke stå over noe, og sammenlagtfavoritter må til finale på sprintene for å forsvare ledelsen. En tour pleier å passe meg bra, og så lenge formen er som nå så gleder jeg meg til å reise dit, sa Northug til NTB.

Lite futt

Etter lørdagens 3.-plass på sprinten var det for lite futt igjen i beina til at han kunne henge med til mål med de beste under søndagens skiathlon i Lahti.

Northug var med teten inn etter klassiskdelen, men da rykket gikk i skøyting slapp han seg ned i feltet og kom inn som åttende beste nordmann på 16.-plass.

– Jeg koste meg etter hvert. Det var tungt på klassiskdelen, men jeg klarte å henge på. Det blir litt slik at du mangler de siste par girene, og jeg kjente sprinten i beina. Jeg prøvde å få den ut av beina lørdag kveld, men det hang i litt for mye.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Sundby vant 30 km skiathlon

Trening

Northug vet som regel hva han holder på med, og det var nok ikke tilfeldig at han slapp seg ned. 30-åringen har mer eller mindre hatt en mellomsesong til han å være, og nå er det avslutningen i Canada det handler om.

– Det var ikke nok trykk til å være med i teten på skøytedelen. Det var ingen vits i å være med én runde og gi seg. Da gjaldt det å finne et fornuftig tempo ut og vente på gruppen bak.

– Hva er inntrykket av prøve-VM?

– Jeg synes løypene er fine. Det vil bli kjørt fart. Når det går an gå fra i snøvær, så vil det bli gått fort på klassiskdelen under VM også. Man må være i god form når du kommer hit. Det er det absolutt viktigste.

Som oftest er det som det handler om idrett.

Les også: Johaug knuste konkurrentene