Sundby vant 30 km skiathlon:

Norsk dominans på 30-kilometeren

Martin Johnsrud Sundby vant i Lahti. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Martin Johnsrud Sundby vant i Lahti. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Martin Johnsrud Sundby vant 30 kilometer skiathlon i VM-løypene i Lahti. Finn Hågen Krogh, Hans Christer Holund, Didrik Tønseth og Niklas Dyrhaug fulgte på de neste plassene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sundby avgjorde i den siste bakken med et skikkelig rykk. Krogh hang nesten på lagkameraten, men 25-åringen klarte ikke å utligne forspranget og Sundby kom først i mål.

– Det var bra. Vi hadde bra lagmoral. Vi måtte slå tilbake fra tre russiske seirer forrige helg, så vi er veldig glad. Det var godt løp fra meg, sa Sundby til FIS etter seieren.

Les også: Johaug knuste konkurrentene

Gjorde jobben

Sundby gjorde som han har gjort i de aller fleste renn denne sesongen: Verdenscuplederen satte fart fra første stavtak og det ble strekk i feltet fra start av.

Flere og flere falt av på klassiskdelen. Ved skibytte var det kun ni stykker som var i posisjon til å kjempe om seieren på de siste 15 kilometerne med fri teknikk. Seks av dem var nordmann.

Etter stilendringen klinket franske Maurice Manificat til med en gang. Sundby fulgte etter umiddelbart, før de fleste andre fikk justert farten etter hvert. Petter Northug taklet derimot ikke tempoet og falt av gruppa. Det gjorde også Jean-Marc Gaillard.

Les også: Spøker for Lahti-hopprennet

Norsk dominans

Dermed var det kun syv igjen i teten, fem nordmenn og to utlendinger, franske Manificat og russiske Aleksandr Legkov.

Manificat gikk i front første halvdel på skøytedelen, før Sundby overtok og økte tempoet. Det ga problemer for Manificat, Legkov og Dyrhaug. Kun Finn Hågen Krogh, Didrik Tønseth og Hans Christer Holund holdt følge i neste års VM-løyper.

Krogh ble nummer to, mens Holund vant spurten mot Tønseth. Dyrhaug tok femteplassen foran Manificat. Northug ble nummer 16.

Les også: Iversen vant sprinten i Lahti

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus