Italiensk skrell i utfor

Nadia Fanchini gikk til topps på hjemmebane lørdag. Her avbildet under et renn i Tyskland tidligere i februar. Foto: Michael Dalder (Reuters / NTB scanpix)
Nadia Fanchini gikk til topps på hjemmebane lørdag. Her avbildet under et renn i Tyskland tidligere i februar. Foto: Michael Dalder (Reuters / NTB scanpix)

Nadia Fanchini tok en overraskende seier på hjemmebane i kvinnenes utfor. Favoritten Lindsey Vonn ble nummer to, mens Daniela Merighetti sørget for to italienere på pallen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fanchini, som ble nummer tre fredag, tok to steg opp på pallen lørdag. 29-åringen vant på tiden 1.24,80. Amerikanske Vonn var 14 hundredeler bak i mål, mens Merighetti var 72 hundredeler bak. Fanchini sikret sin andre verdenscupseier i karrieren.

– Veldig gøy med Fanchini. Hun har aldri gått til topps i et utforrenn før. En italiensk skrell, fastslo NRKs kommentatorer etter at de sterkeste hadde kjørt.

Les også: Norge går ut med klar ledelse

En annen favoritt, Lara Gut, skuffet i lørdagens renn. Sveitseren var hele 1.82 sekunder bak vinneren i mål. Med det mistet hun verdenscupledelsen til Lindsey Vonn, som lørdag sikret seg sammenlagttriumf i utforcupen. Ifølge Infostrada er Vonn den første som noen gang har sikret seg 20 krystallkuler i verdenscupen (Ingemar Stenmark stoppet på 19). 31-åringen har vunnet verdenscupen sammenlagt fire ganger, utforcupen åtte, super-G fem ganger og kombinasjonscupen tre ganger.

Norske Ragnhild Mowinckel (23) fikk det ikke til å stemme i La Thuile. Hun kom i mål hele 5.35 sekunder bak Fanchini. 23-åringen endte til slutt på 27.-plass.

Les også: Fristil: Christiansen vant i OL-løypa

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus