Kristoffersen satser alt på slalåm og storslalåm

Det er lite sannsynlig at Henrik Kristoffersen kommer til å kjøre noen super G-renn mot slutten av sesongen for å vinne den totale verdenscupen. Han satser alt på et kort i slalåm og storslalåm. Foto: NTB scanpix / Mandatory credit REUTERS/Kyodo
Det er lite sannsynlig at Henrik Kristoffersen kommer til å kjøre noen super G-renn mot slutten av sesongen for å vinne den totale verdenscupen. Han satser alt på et kort i slalåm og storslalåm. Foto: NTB scanpix / Mandatory credit REUTERS/Kyodo Foto: NTB scanpix

Henrik Kristoffersen kommer trolig ikke til å satse på fartsrenn i sesongavslutningen i et ekstra forsøk på å vinne den totale verdenscupen i alpint.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før de siste 15 rennene ligger han på annenplass i sammendraget, 88 poeng bak Marcel Hirscher. På plassene bak seg har Kristoffersen Aksel Lund Svindal som er ute av kampen på grunn av skade, og Kjetil Jansrud som fortsatt har en teoretisk mulighet til å gå til topps.

– Det er veldig usannsynlig at Henrik kommer til å kjøre noen av de fartsrennene som gjenstår i år. Det kommer av at det ikke er noen vits i å stille i slike renn og bare håpe på poeng. Vi mener det er bedre å spare energien, slik at han kan kjøre godt i de disiplinene der han er best, sier verdenscupsjef Christian Mitter til NTB.

Les også: Kristoffersen skuffet i Japan

Mitter åpner for at det kan hende Kristoffersen kan komme til å kjøre super G-rennet i verdenscupfinalen i St. Moritz, mens sportssjef Claus J. Ryste forteller til NTB at super-G-rennet i Kvitfjell også kan bli vurdert.

– Foreløpig ligger fokus på å trene og vedlikeholde formen i slalåm og storslalåm. Derfor kan jeg fastslå at det ikke ligger inne noen planer for Kristoffersen om å kjøre super-G per i dag, forteller Ryste.

Før de siste 15 rennene i årets verdenscupsesong har Hirscher, de siste fire års verdenscupvinner, samlet 1045 poeng. Henrik Kristoffersen har 957, mens Svindal og Jansrud har 916 og 735.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus