To Zuccarello-poeng da Rangers slo Flyers

Mats Zuccarello og New York Rangers fikk en ny opptur hjemme mot Philadelphia Flyers søndag. Foto: Adam Hunger / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

New York Rangers sikret en ny topoenger i NHL da Philadelphia Flyers ble beseiret 3-1 på hjemmeis. Mats Zuccarello var nest sist på to av scoringene.

I en sedvanlig tøff og tett kamp mellom de to lagene, avgjorde Rangers i siste halvdel av tredje periode etter lenge å ha ledet 1-0. Derek Stepan fikset både 2-0 og 3-0, og begge ganger ble han assistert av sin norske lagkamerat.

Seieren gjør at Rangers beholder forspranget til New Jersey Devils på tabellen etter helgens kamper. Washington Capitals topper Metropolitan Division med 84 poeng, mens Rangers har 70 og Devils 65 poeng.

Derick Brassard ga Rangers ledelsen allerede etter fem minutter i søndagens kamp. Derfra ble Rangers ofte presset, men den svenske stjernekeeperen Henrik Lundqvist holdt buret rent helt til det gjensto ti sekunder av kampen. Da satte Brayden Schenn inn Flyers' trøstemål.

Mats Zuccarello spilte til sammen 18.07 minutter og hadde ett skudd på mål. Mer oppsiktsvekkende var det kanskje at nordmannen dro på seg seks utvisningsminutter i den tøffe kampen.

Den første utvisningen fikk «Zucca» for crosschecking mot Shayne Gostisbeher etter selv – uten hjelm – å ha blitt crosschecket av Chris VandeVelde tidlig i første periode. Senere i perioden måtte han ta ufrivillig pause i fire minutter for høy kølle mot Gostisbeher.