Kristoffersen skuffet i Japan

Henrik Kristoffersen klarte ikke en pallplassering natt til søndag. Her er han avbildet i Schladming i januar. Foto: Dominic Ebenbichler (Reuters / NTB scanpix)
Henrik Kristoffersen klarte ikke en pallplassering natt til søndag. Her er han avbildet i Schladming i januar. Foto: Dominic Ebenbichler (Reuters / NTB scanpix)

Henrik Kristoffersen og Sebastian Foss Solevåg kjørte inn til en delt syvendeplass i slalåmrennet i japanske Yuzawa Naeba søndag. Felix Neureuther vant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Henrik føler at han kunne kjørt fortere. Han var litt frustrert etter rennet. I 2. omgang var det krevende vær- og løypeforhold. Henrik fikk regn på brillene, så han så veldig lite, sier sportssjef for alpinistene, Claus Ryste, til NTB.

Rennet, som gikk natt til søndag norsk tid, ble altså vunnet av tyske Neureuther. 31-åringen slo til med en kjempesterk 2. omgang, og det ga ham til slutt seieren. Vinnertiden ble 1.50,93. Det var tyskerens 12. verdenscupseier totalt.

– Dette føles veldig godt. Jeg visste at jeg måtte gi alt for å vinne, sa en fornøyd Neureuther etter målgang.

Les også: Kristoffersen har symptomer på tretthetsbrudd

– Bra laginnsats

Kristoffersen og Solevåg var 70 hundredeler bak vinneren i mål. Kristoffersen økte likevel ledelsen i slalåmcupen, og han tok også innpå i verdenscupen sammenlagt. Verdenscupleder Marcel Hirscher kjørte nemlig feil i en port i øvre del av løypa, og han fikk dermed ikke lov til å fullføre rennet. Hirscher leder verdenscupen med 1045 poeng, mens Kristoffersen nå har 957. I slalåmcupen leder nordmannen med over 200 poeng på Hirscher.

– Henrik har en bra ledelse i slalåmcupen nå, konstaterer Ryste.

– Jeg har også lyst til å trekke frem laginnsatsen, den var solid i dag. Sebastian matchet for eksempel årsbeste, så det var bra av ham. Men han er fortsatt litt ustabil, legger sportssjefen til.

Fornøyd svenske

Leif Kristian Haugen endte på 15. plass i rennet, mens Jonathan Nordbotten ble nummer 19. Svenske André Myhrer tok en sterk andreplass bak den tyske vinneren, mens Marco Schwarz (Østerrike) ble nummer tre.

– Jeg er glad for å være tilbake på pallen igjen. Slalåmformen min har ikke vært den beste, sa Myhrer, ifølge FIS.

Les også: Tysk alpinsjef: – Kristoffersen er en Mozart på ski

Personvernpolicy