Forfang slapp med skrekken

Johann André Forfang endte på 2.-plass i Vikersund lørdag.
Johann André Forfang endte på 2.-plass i Vikersund lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Daniel André Forfang hoppet seg opp til annenplass i Vikersund lørdag, men det kunne ha gått riktig galt for Tromsø-hopperen. En ødelagt hoppsko kunne endt med katastrofe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg måtte gjøre mange endringer foran dagens renn. Både når det gjelder «setup» og utstyr. Jeg måtte bytte hoppsko. Da Thomas (Hörl) skulle sette på bindingene på de nye skiene, fant han ut at begge bindingsfestene der man fester til stroppen i skoen var sprukket. Det kunne ha endt i katastrofe. Den kunne jo ha ramlet ut i luften, sa Forfang.

– Det var litt tilfeldig at det ble oppdaget. Det var mellom 1. og 2. omgang i går at han fant det ut, og vi fikk satt inn en aluminiumsbit istedenfor. Jeg tror skoen sprakk da jeg falt under VM i Kulm, og jeg har hoppet med disse skoene en stund. I fallet ble hele bindingen revet løs fra skiene.

– Jeg hadde nye sko i dag, men ulempen med å hoppe med nye sko er at de er litt stivere. Det kan svare litt annerledes i svevet, men heldigvis gikk det bra, sa Tromsø-hopperen.

Les også: Gangnes ledet, men endte på annenplass

To annenplasser

Det var Forfangs annen annenplass i karrieren. Han var også toer i Sapporo bak Anders Fannemel for 14 dager siden.

Han hoppet 229 og 222 meter og var til slutt 18,2 poeng bak den suverene vinneren Peter Prevc.

– Jeg er fornøyd med annenplassen. Det er et stykke opp til Prevc, men jeg har aldri vært så nærme før. Jeg er glad for at endringene jeg gjorde lykkes. Jeg var veldig misfornøyd med hvordan jeg hoppet i går, poengterte han.

– Det var flott å kunne prestere på et så høyt nivå i Norge. Å ha tatt et nytt steg opp på pallen er gøy. Det er skiflyging jeg trives best med, spesielt her i Vikersund, sa Forfang.

Applauderte Prevc

Forfang fulgte slovenerens annet svev i spenning fra sletta, men kunne bare applaudere for en ny seier til Prevc.

Han leverte 230 meter med bakvind i finaleomgangen, og vant med nesten 20 poeng. Landsmannen Robert Kranjec ble nummer tre.

Kenneth Gangnes var på 2.-plass før finalen, men fikk tunge forhold og falt til 4.-plass etter et hopp på 209,5 meter.

Det var i tillegg god norsk laginnsats i Vikersund. Daniel André Tande, Andreas Stjernen og Joachim Hauer ble henholdsvis nummer åtte, ni og ti.

Anders Fannemel mislyktes totalt i annen omgang og endte på 17.-plass etter 173,5 meter.

Personvernpolicy