Therese Johaug slo knockout på konkurrentene

<p>Therese Johaug tok en ny verdenscupseier i langrenn. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix</p>
Therese Johaug tok en ny verdenscupseier i langrenn. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Therese Johaug tok kommandoen fra start og gikk til topps på fem kilometeren i klassisk stil i Falun lørdag. Heidi Weng tok annenplassen, 18,6 sekunder bak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg er vanvittig fornøyd med seieren i dag, for fem kilometer klassisk er jo ikke favorittdistansen min. Det var nok lurt å stå over sprintene i Drammen og Stockholm. Dette var en veldig god dag, sa Johaug til FIS-TV etter løpet.

Det ble en fem kilometer i VM-løypene fra i fjor som var fullstendig dominert av de norske løperne. Ingvild Flugstad Østberg tok tredje-, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk inn til fjerdeplass. Det skilte 29,6 sekunder fra Johaug til Jacobsen.

– Jeg maste kanskje litt mye i enkelte partier av løypa, men følte meg i god form. Jeg satset på å gå teknisk bra. Det var også viktig for meg å gå sterkt og bra i Mördarbakken. Dette er jo ei løype som passer meg bra, mente Johaug.

Amerikanske Jessica Diggins ble beste utlending på femteplass. Hun var 37,2 sekunder bak suverene Johaug i mål.

Vinneren fra sist helgs 30 kilometer i Holmenkollen tok teten fra start og så seg aldri bakover. Det var hennes andre seier på fem kilometeren i verdenscupen i år.

– Alt klaffet. Nå er jeg kjempelykkelig, sa Johaug til NRK.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen sa etter løpet at hun «kolliderte» med en konkurrent i en bakke og tapte en del tid. Hun fortalte med trist mine at hun trolig mistet en pallplass på uhellet.

Personvernpolicy