Ekstrarenn i Vikersund

Johann André Forfang i svevet under kvalifiseringen før verdenscuprennet i skiflyging i Vikersundbakken. Arkivfoto fra i fjor på denne tiden.
Johann André Forfang i svevet under kvalifiseringen før verdenscuprennet i skiflyging i Vikersundbakken. Arkivfoto fra i fjor på denne tiden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det avlyste rennet i Holmenkollen blir erstattet av et ekstra skiflygingsrenn i Vikersund fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det besluttet FIS i samarbeid med Norges Skiforbund og arrangøren i Vikersund mandag.

– Vi var veldig fortvilte over situasjonen i Holmenkollen søndag ettermiddag, men det var ingen annen mulighet enn å avlyse rennet. Derfor er vi veldig glade i dag for at vi får til denne løsningen med Vikersund, sier arrangementssjef Terje Lund i Norges Skiforbund.

Tåke og regnvær satte en stopper for det klassiske Holmenkollrennet søndag. Det var umulig å måle lengder, mens dommerne ikke så nok til å gi stilpoeng. Publikum så heller ingenting i tåkehavet.

Les også: Mot knallvær og lange svev i Vikersund

Kvalifiseringen i Vikersund utgår. Det betyr at alle deltakerne automatisk er kvalifisert til fredagens 1. omgang. Programmet blir utvidet med en 2. omgang.

– Først må jeg si at jeg føler veldig med arrangørene i Holmenkollen, men når situasjonen ble som den ble er vi selvfølgelig positive til å arrangere et ekstra renn. Vi er glad for den tilliten vi har fått både fra FIS og NSF. Vi håper at enda flere nå velger å ta turen til Vikersund fredag. Velkommen til vinterfest i Vikersund både fredag, lørdag og søndag, sier Stig Hamstad, leder av organisasjonskomiteen i Vikersund.