Johaug: – Noe spesielt med Kollen og meg

Therese Johaug går inn til seier under verdenscuprennet i Holmenkollen søndag.
Therese Johaug går inn til seier under verdenscuprennet i Holmenkollen søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Therese Johaug forsterket kjærlighetsforholdet til Holmenkollen med søndagens knusende tremilstriumf. Nå drømmer 27-åringen om å få tilbake intervallstarten på favorittdistansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Johaug gjorde kort prosess med konkurrentene i de tøffe Kollen-løypene. Allerede etter noen små kilometer hadde hun skaffet seg et halvminutts luke. I mål var avstanden økt til nesten fire minutter. Dermed kunne verdenscuplederen juble for karrierens sjuende pallplass på Kollen-tremila. Det er én mer enn selveste Marit Bjørgen.

– Den slags statistikk er ikke sånt jeg tenker mye på, men Kollen betyr mye for meg. Det var her jeg fikk min første seier, og jeg har mange gode minner herfra. Det er noe spesielt med Holmenkollen og meg, sa Johaug til NTB etter triumfen.

Les også: Johaug fullstendig overlegen i Kollen

Ved siden av Tour de Ski var søndagens tremil i nasjonalanlegget sesongens store mål for 27-åringen fra Dalsbygda.

– Er det ett skirenn jeg setter ekstra høyt i løpet av en sesong, er det dette. Jeg har jobbet hardt den siste uka for å gå fort her, sa Johaug.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ønsker seg intervallstart

Dersom verdenscuplederen hadde fått velge, ville den gode gamle intervallstarten blitt gjeninnført i Holmenkollen.

– Jeg ønsker å få tilbake den gamle intervallstarten her. Jeg har kun gått én intervallstart i Kollen, og jeg tror alle løperne ønsker seg den individuelle tre- og femmila tilbake. Jeg håper at vi kan få til det, sa Johaug etter søndagens tremilstriumf.

På spørsmål om hun selv og de øvrige løperne har jobbet for et intervallstart-comeback, svarte 27-åringen:

– Ja, vi har jobbet for det, men det er vel TV, FIS og flere over oss som mener at fellesstarten er et bedre TV-produkt. Vi kan uansett fortsette å kjempe for det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Om det også i framtida skulle bli fellesstarter i Holmenkollen, tar Johaug gjerne med seg flere opplevelser av dem hun hadde søndag.

– Når man har litt tråe treningsøkter, er det godt å ha noen gode minner å tenke tilbake på, fastslo hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Har grep om verdenscupen

Før start søndag var hun nervøs og langt fra trygg på egen form. Sist helg følte Johaug seg uggen i kroppen, og fredag hadde hun trøbbel med å få opp pulsen på trening.

– Da tenkte jeg at «enten er jeg i fryktelig god form, eller så klarer jeg ikke ta meg ut», smilte Johaug.

I ettertid tror 27-åringen at antydningene til sykdom kan ha slått positivt ut.

– Det gjorde det kanskje godt for min del å få noen dager på sofaen, sa hun.

På veien mot søndagens triumf sikret hun seg 160 nye verdenscuppoeng. Dermed økte forspranget til Ingvild Flugstad Østberg i sammendraget til 172 poeng. Johaug nekter å innkassere krystallkula riktig ennå.

– Det blir en spennende duell med Ingvild. Mye kan skje i Canada, og Ingvild har gått vanvittig fort både i sprint og på distanse, sa hun.

Før den avsluttende touren i Canada skal det i tillegg gås renn i Stockholm, Falun og Lahti. Sprintrennet i den svenske hovedstaden kommende torsdag står Johaug over. Dermed kan Flugstad Østberg komme atskillig nærmere igjen.