Northug med stikk mot erkerivalen

Petter Northug mener det viktigste for Strindheim i NM-stafetten søndag er å slå Byåsen.
Petter Northug mener det viktigste for Strindheim i NM-stafetten søndag er å slå Byåsen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Petter Northug (30) og Strindheim kjemper om gullet på NM-stafetten senere søndag, men ankermannen mener at det viktigste er å slå byrivalen Byåsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampen mellom Byåsen og Strindheim har vart i mange år, selv om den ikke er like åpenbar som den en gang var. Årsaken er kort og godt at Byåsen ikke er like sterk som tidligere, til det har klubben mistet for mange toppløpere de siste sesongene.

Likevel var ikke Northug vond å be da han etter lørdagens skiathlongull fikk spørsmål om han kunne karakterisere den typiske Byåsen- og Strindheim-løperen.

– En Strindheim-løper er kanskje en løper som gir seg etter videregående for å satse på ski og gå den brutale veien. En som tar sjansen på å bli god. En Byåsen-løper er kanskje den flittige som tar med seg skolegangen til langt ute i 30-åra og ikke får det til på noe plan, egentlig, sa han.

– Det er en krig når vi møtes. For mange handler NM-stafetten om å ta gull, bronse og sølv, men for Strindheim handler det om å slå Byåsen.

Strindheim tok stafettgullet for menn i NM i 1999, 2006, 2007, 2014 og 2015, mens Byåsen gjorde det i 1998, 2001, 2002, 2003, 2008, 2012 og 2013.

Les også: Northug vant journalistenes kåring

Personvernpolicy