Pallen glapp for Gangnes

Kenneth Gangnes var best av de norske i Zakopane søndag.
Kenneth Gangnes var best av de norske i Zakopane søndag. Foto: Heinz-peter Bader / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Peter Prevc skuffet stort i finaleomgangen i Zakopane, men Kenneth Gangnes klarte ikke å snike seg foran verdenscuplederen og endte på fjerdeplass. Stefan Kraft vant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kraft vant verdenscuprennet med et sistehopp på 133 meter, noe Prevc noe overraskende ikke maktet å matche da han satt igjen til slutt i finaleomgangen.

Sloveneren leverte et perfekt førstehopp på 140 meter, en halvmeter fra bakkerekorden, men 125 meter i finaleomgangen holdt bare til tredjeplass.

Med Michael Hayböck på annenplass ble det dobbelt østerriksk.

Les også: Sjokkfallet til Svindal gjør at norske alpinister må begynne på nytt

Gangnes fornøyd

Før finaleomgangen, foran et entusiastisk publikum, lå Kenneth Gangnes på delt tredjeplass med Hayböck. Med et svev på 131,5 meter måtte imidlertid verdensmesteren innse at pallplassen røk.

– Det var egentlig en ganske god dag i bakken. Det er bare små marginer som gjør at det ikke tar helt av, så alt i alt må jeg være fornøyd. Jeg kan ikke være på pallen hver gang, sier Gangnes til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Begge hoppene er litt under det han er god for. Du er ikke på pallen uten minst ett topphopp, såpass tøft nivå er det, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Uansett tok Gangnes viktige poeng på Severin Freund i sammendraget. Tyskeren sto over rennet i Zakopane på grunn av ryggproblemer. Han beholder 2.-plassen, men Gangnes er nå bare 54 poeng bak.

Før finaleomgangen virket det som et sannsynlig scenario at Gangnes og Hayböck skulle kjempe om de to plassene bak Prevc og Kraft. Et mislykket hopp av sammenlagtlederen sendte imidlertid Hayböck opp på annenplass.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er godt å se at Prevc er menneskelig han også. Jeg vet ikke hva som skjedde, det er så mye som kan spille inn, sier Gangnes.

Les også: Kristoffersen med tre strake klassikerseirer

Trekker fram Forfang

Selv om det norske laget ikke klarte å følge opp seieren fra lørdagens lagkonkurranse, ble det samlet sett en god dag med fem norske blant de 15 beste.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Johann André Forfang slo tilbake etter at han ikke fikk hoppe lagkonkurransen lørdag. 20-åringen ble nest beste norske med 133 meter, noe som holdt til 5.-plass.

– Johann er den som kan være mest fornøyd med hoppingen sin, mener Bråthen.

– Når vi ender opp med 4.- og 5.-plass på en dag vi ikke klarer å få ut potensialet vårt, så må vi kunne si at vi har tatt noen store steg som hoppnasjon.

Bursdagsjubilant Daniel-André Tande endte på 11.-plass. Andreas Stjernen ble nummer 14 og Anders Fannemel 15. (©NTB)