Norge vant laghoppingen i Polen

Daniel Tande hoppet godt da Norge tok ledelsen i lørdagens lagkonkurranse i Polen.
Daniel Tande hoppet godt da Norge tok ledelsen i lørdagens lagkonkurranse i Polen. Foto: Heinz-peter Bader / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske laginnsatsen ga seier i lørdagens lagkonkurranse i hopp i Polen. Anders Fannemel, Andreas Stjernen, Daniel André Tande og Kenneth Gangnes utklasset Østerrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmennene ledet med 1,1 poeng foran Østerrike etter 1. omgang, men i annen omgang var det ingen tvil om hvem som var best. Det var nordmennenes første lagseier i verdenscupen denne sesongen, en uke etter lagseieren i skiflygings-VM.

– For en gjeng! Dette er så stort at man må være her for å forstå det, skrev sportssjef Clas Brede Bråthen i en sms.

Anders Fannemel hoppet 127 og 129 meter. Østerrikes Stefan Kraft åpnet med 136 meter, men nådde bare 127 meter i sitt annet hopp. Dermed doblet Fannemel den norske ledelsen.

Andreas Stjernen greide 128,5 meter i 1. omgang og imponerte med 137,5 meter under gode forhold i annen omgang. Dermed økte avstanden ned til Østerrike med 18,1 poeng.

– Det ble et veldig flott renn for vår del, akkurat som i skiflygins-VM forrige helg. Forholdene var perfekte og bakken virkelig flott. Det polske publikummet var bare helt utrolige, sa Stjernen, som tok over for Johann André Forfang fra laget som vant VM i skiflyging.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var den 15. gangen at norske hoppere har vunnet en lagkonkurranse i verdenscupen. Denne sesongen ble Anders Fannemel ble diskvalifisert fra den første konkurransen, og i Willingen sist ble det annenplass.

Les også: Svindal med stygt fall i Kitzbühel

Åtte gode hopp

– Alle leverte gode hopp, og åtte gode hopp er det som trengs for å vinne en lagkonkurranse, sa Stjernen.

Daniel-André Tande hadde to svev på 132 meter, mens østerrikske Manuel Fettner hoppet betydelig svakere. Foran finalen var den norske ledelsen blitt på 32,2 poeng.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges ankermann Kenneth Gangnes landet på 134 meter i første omgang og avsluttet med 138 meter i finalen. Østerrikernes Michael Hayböck landet på 134,5 og 136,5 meter slik at avstanden ble 32,9 poeng.

Les også: Jansrud vant kombien i Wengen foran Svindal

Gangnes best

Gangnes ble beste hopper med 297,0 poeng foran Kraft og Hayböck, som begge hadde 296,8 poeng. Den suverene verdenscuplederen Peter Prevc eksperimenterte en del med farten, men lyktes ikke særlig med det. Han landet på 128 og 135 meter i sine to hopp. Slovenia ble nummer fem. Med seieren tok Norge seg også forbi Tyskland i nasjonscupen.

De polske hopperne har skuffet så langt i sesongen, men på hjemmebane foran et feststemt hjemmepublikum ble det en gledelig 3.-plass for Kamil Stoch & co.

Søndag er det individuelt renn i den polske skimetropolen.