Nilsson vant foran tre norske

Stina Nilsson var suveren i lørdagens verdenscupsprint i Planica. Bak den svenske jenta fulgte Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nilsson tok sin andre verdenscupseier. Hun overtok ledelsen i sprintcupen. Tyske Sandra Ringwald og italienske Gaia Vuerich tok kommandoen fra start, men etter at Østberg hadde ledet en stund, viste Nilsson styrke.

Den svenske jenta var 0,34 sekunder foran Jacobsen i mål. Weng tok tredjeplassen knepent foran Østberg. Astrid Uhrenholdt Jacobsen viste styrke etter en tung Tour de Ski, der Oslo-utøveren dro hjem etter hun ble kvalm og fikk pusteproblemer på 15-kilometeren.

Kathrine Rolsted Harsem ble slått ut i kvartfinalen.

En syk Maiken Caspersen Falla, som ledet sprintverdenscupen før helgens konkurranse, stilte til start etter først å ha rådført seg med lege. Uten krefter ble hun bare nummer 45 i prologen. Dermed kom ikke Falla med i utslagsrundene. Falla dro hjem fra Planica lørdag og dropper søndagens lagsprint.

– Jeg er så glad. Jeg har bare gått 35 minutter på ski etter Tour de Ski, for jeg var så sliten. Jeg følte allerede på prologen at jeg ville bli vanskelig å slå, sa Nilsson til FIS.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus