Gangnes ble nummer to i Tyskland:

Hoppsjefen: – De færreste kan forstå det Kenneth gjør

<p>Kenneth Gangnes ble beste nordmann i hopprennet søndag med sin annenplass. Foto: Dominic Ebenbichler (Reuters / NTB scanpix)</p>
Kenneth Gangnes ble beste nordmann i hopprennet søndag med sin annenplass. Foto: Dominic Ebenbichler (Reuters / NTB scanpix)

De norske hopperne fortsetter å levere, med Kenneth Gangnes i spissen. Søndag ble 26-åringen nummer to i verdenscuprennet i tyske Willingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han hoppet 141 meter i annen omgang. Gangnes lå på en annenplass etter første omgang, bak verdenscuplederen og den suverene vinneren av hoppuka, Peter Prevc fra Slovenia.

Ustoppelige Prevc vant til slutt rennet etter å ha hoppet 145,5 meter i annen omgang. Sloveneren var 15,5 poeng bedre enn nordmannen. Tyske Severin Freund ble nummer tre.

– Det går veldig bra om dagen, sier en beskjeden Gangnes til NTB etter sin sjette pallplassering denne sesongen.

Norge hadde tre nordmenn blant topp syv etter første omgang. I tillegg til Gangnes på annenplass, lå Anders Fannemel på sjette- og Daniel-André Tande på syvendeplass.

Norges hoppsjef, Clas Brede Bråthen, er svært imponert over resultatene det norske laget leverer, hvor det søndag endte med fem nordmenn blant de ni beste.

– Det de norske hopperne leverer er tett oppunder en historisk god prestasjon i verdenscupen. Dit vi har jobbet for å komme som hoppnasjon, er vi nå kommet, sier han.

Les også: Prevc vant hoppuken, Gangnes utenfor pallen

– Jansrud forstår kanskje

Spesielt imponert er han over Gangnes sine prestasjoner. Hopperen som har slitt med skader i flere år, lå lenge an til å ta tredjeplassen sammenlagt i hoppuka, men måtte skuffet se at østerrikeren Michael Hayböck sikret seg pallplassen bak Prevc og Freund. Søndag leverte nordmannen igjen i hoppbakken.

– Kenneth har gjort noe de færreste forstår omfanget av – kanskje bare Kjetil Jansrud. Men Kenneth var borte i hele fire år med skade, og jeg kommer ikke på noen andre i en stor internasjonale idrett som har kommet tilbake etter fire år med skade, og så blitt bedre, sier Bråthen.

Selv føler Gangnes seg privilegert over å få være en del av et så godt hopplandslag.

– Det vi gjør, er helt rått. Prevc er fortsatt suveren, men vi får bare fortsette å jobbe, sier han.

Gode hele helgen

Da fem hoppere gjensto, var det fire ganger norsk i teten i Willingen med Tande, Fannemel, Andreas Stjernen og Johann Forfang. Til slutt ble Tande nummer 6, Fannemel nummer 7, Stjernen nummer 8 og Forfang nummer 9. Joachim Hauer ble nummer 16.

Dette var det siste individuelle verdenscuprennet før VM i skiflyging venter i Østerrike til helgen. Uttaket til verdensmesterskapet kommer mandag, og Gangnes tror det norske laget kan gjøre store ting i Kulm.

Norge har levert godt i Tyskland i helgen. Lørdag var Stjernen, Tande, Gangnes og Forfang bare 0,6 poeng unna seieren i lagkonkurransen. Konkurransen ble avsluttet etter én omgang på grunn av vind, og Tyskland stakk da av med seieren.

Det norske hopplandslaget gjorde det også godt da norsk idrett feiret seg selv med idrettsgallaen på Hamar lørdag kveld. Hopplandslaget vant pris for årets teamprestasjon, mens landslagstrener Alexander Stöckl ble kåret til årets trener.

Les også: Mirakelmannen Gangnes i 100

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus