Northug spår rask Tønseth

Petter Northug tror ikke han makter å ta karrierens femte annenplass i Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Petter Northug tror ikke han makter å ta karrierens femte annenplass i Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Petter Northug tror ikke han klarer å forsvare 2.-plassen i sammendraget etter søndagens klatring opp mektige Alpe Cermis i Tour de Ski.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for at det kun ble 17.-plass under lørdagens klassiskløp så er han fremdeles på 2.-plassen bak ledende Martin Johnsrud Sundby.

Northug har 2.51,5 minutter opp, så det løpet er kjørt.

Les også: Sundby slo knockout på konkurrentene

Tett

Bak Northug er det tett. Aleksej Poltoranin og Sergej Ustjugov er like bak. Finn-Hågen Krogh har ti sekunder opp til Northug, og Didrik Tønseth har 25 sekunder.

– Jeg tror at verken jeg, Poltoranin eller Justjugov har en sjanse til å henge på Didrik Tønseth opp bakken. Vi hva han er kapabel til i motbakkeløp. I henget er vi tre for store til å henge på Didrik. Finn-Hågen (Krogh) er kanskje den som kan holde med Didrik best, sa Northug.

Northug hevder at han er fornøyd med at han fortsatt er på 2.-plass i Tour de Ski, selv om han ikke har hatt full klaff på noen av de syv etappene. Denne gangen må Northug reise hjem uten en eneste etappeseier. På kun én av etappene har han endt på pallen.

Les også: Johaug lar seg ikke stresse

Beste renn

– Jeg er veldig fornøyd med å være nummer to sammenlagt. Jeg har gått mine beste renn for sesongen her i Tour de Ski. Det er mange sterke løpere rundt meg, og da er jeg fornøyd med 2.-plassen. Og så blir det spennende å se i morgen hva kroppen sier. Det gjelder å få en billig reise ned til bakken. Det spørs litt hva Justjugov finner på. Han kan finne på å dunke til ned bakken også han. Jeg må bare prøve å være der.

Northug sier det er helt rått det Martin Johnsrud Sundby har prestert i løpet av Touren. Det var han også forberedt på ut fra det Sundby har gjort hittil i sesongen.

– Han har vært på sitt beste karrieremessig. Det er bare for oss å se hva han gjør og forsøke å ta opp kampen med ham.

Les også: Heidi Weng spurtslo Østberg i lørdagens fellesstart

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus