Northug topper VG-kåring

Petter Northug rangeres av VG som Norges største idrettsstjerne. Verdenscupvinner og -leder Martin Johnsrud Sundby (til v.) må nøye seg med 10.-plass med tre andre langrennsløpere foran seg. Foto: Jon Olav Nesvold, NTB scanpix
Petter Northug rangeres av VG som Norges største idrettsstjerne. Verdenscupvinner og -leder Martin Johnsrud Sundby (til v.) må nøye seg med 10.-plass med tre andre langrennsløpere foran seg. Foto: Jon Olav Nesvold, NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Petter Northug skyver Magnus Carlsen ned fra toppen i VGs årlige rangering av Norges største idrettsstjerner. Etter tre år på topp må sjakkverdensmesteren nøye seg med 2.-plass i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Northug topper listen for første gang etter sine fire VM-gull i Falun, og kåringen demonstrerer tydelig langrennssportens posisjon i Norge. Tre av de seks første, fire av de ti og seks av de 17 er langrennsløpere.

– Den fantastiske femmilsspurten til Petter Northug knuste ikke bare rivalene i Falun. Ingen i Idretts-Norge matchet skikongen i 2015. Dette var året da han kom tilbake sterkere enn noensinne, og da er det bare størrelsen på idretten som krever diskusjon, skriver VGs sportssjef Øyvind Brenne i en kommentar til kåringen.

Les også: Eksperter: Northug er årets idrettsutøver

– Kåringer som denne vil alltid være en subjektiv øvelse, men hva mer enn å være best kan egentlig skiløpere gjøre?

Konklusjonen er at ingen av rivalene var i nærheten av å matche Northug.

– Hans siste halvannet år forteller nemlig også en klassisk historie om å snu motgang og dumskap til anger og hyllest, skriver Brenne.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus