Hegle Svendsen tapte stafetten for Norge

Emil Hegle Svendsen maktet ikke å hamle opp med Anton Sjipulin på stafetten søndag.
Emil Hegle Svendsen maktet ikke å hamle opp med Anton Sjipulin på stafetten søndag. Foto: Christine Olsson / NTB scanpix

Norge hadde et forsprang på 30 sekunder før sisteetappen, men Emil Hegle Svendsen ble knust i sporet av Russlands Anton Sjipulin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble en nervepirrende avslutning på stafetten i Hochfilzen da Emil Hegle Svendsen mistet store deler av forspranget på et halvt minutt han hadde fått av Henrik L'Abée-Lund, Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø.

På siste skyting ble det en ren duell mellom Hegle Svendsen og Russlands Anton Sjipulin, og selv om nordmannen gikk først ut, ble det raskt klart at russeren var raskere i sporet.

På vei inn mot stadion gikk Sjipulin forbi trønderen, og Russland vant til slutt stafetten med tre sekunder.

– Det var en stor bom på skiene. Med like gode ski som russeren, eller OK minus glid, hadde det blitt seier. Det er bare å beklage, sa Hegle Svendsen til TV 2 etter rennet.

Thingnes Bø var enig og kom med trøstende ord til trønderen.

– Emil var nedbrutt etterpå, men alle kunne se at det var skiene. Da er det ikke så kjedelig å tape. Han kunne ikke gjort så mye annerledes.

Frankrike tok tredjeplassen.

Les også: Lillebror Bø anbefaler Tarjei-spill

Thingnes Bø sterk i sporet

Ved første veksling sendte Henrik L'Abée-Lund ut Johannes Thingnes Bø 27,4 sekunder bak teten etter å ha skutt to fulle hus med hjelp av to ekstraskudd på stående.

– Jeg er fornøyd med at jeg tar ekstraskuddene. I sporet hadde jeg ikke mer å gi på sisterunden, sa L'Abée-Lund til NRK etter etappen.

Under gode skyteforhold unngikk også Thingnes Bø strafferunder etter å ha hentet seg inn på siste skyting med to ekstraskudd. Ved veksling hadde 22-åringen gått Norge opp i tet sammen med Russland.

– Det var litt aggresjon fra gårsdagen som måtte ut, så jeg bestemte meg for å gå mitt eget løp og være offensiv, sa Bø til NRK.

Les også: Hegle Svendsen vurderer å gi seg etter VM i Oslo

Feilfri skyting

En feilfri serie på liggende og offensiv skyting på stående gjorde at storebror Tarjei Bø ga Emil Hegle Svendsen en ledelse på 30,8 sekunder ut på sisteetappen, foran Russland og Sverige.

Selv om Hegle Svendsen skjøt feilfritt på første skyting, tok Sjipulin innpå og gikk til slutt forbi nordmannen etter siste skyting hvor begge måtte bruke to ekstraskudd.

I kvinnestafetten endte det norske landslaget på 8. plass, mens Italia vant foran henholdsvis Tyskland og Ukraina.

Neste verdenscuprunde går i Pokljuka 17. til 20. desember.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus