Schempp vant i Hochfilzen, Bø nummer tre

Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen.
Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen. Foto: Marie Birkl / NTB scanpix

Tyske Simon Schempp vant fredagens verdenscupsprint, mens Tarjei Bø gikk inn til tredjeplassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tarjei Bø hadde valgt å starte på et sent startnummer i siste gruppe. Han hadde en god dag på standplass, men litt dårligere forhold i sporet gjorde at han havnet 18,9 sekunder bak Schempp i mål.

Martin Fourcade hadde størst fart i sporet, men den franske verdenscuplederen måtte tåle en bom på liggende og ble slått med 9,9 sekunder.

De andre nordmennene gikk for sakte og skjøt for dårlig og havnet lenger bak teten. Emil Hegle Svendsen bommet på sitt første liggende skudd, men skjøt deretter feilfritt. Han var til slutt hele 37,9 sekunder bak vinneren Schempp. Tyskeren på sin side var feilfri på standplass hadde dessuten veldig gode ski.

– Det var et midt-på-treet-løp. Det gikk greit i løypa og grei skyting. Jeg er middels fornøyd, og det er slik det har vært i det siste. Jeg er misfornøyd med at jeg ikke klarte å holde følge med Schempp på den siste sløyfa, sa Svendsen til NRK.

Svendsen har rundt 19 sekunder opp til Bø før jaktstarten og går ut som nummer 10.

– Det er gode muligheter til å gå seg opp på jaktstarten i morgen. Det ganske tett bak de aller beste, sa Svendsen.

Johannes Thingnes Bø, som vant sprinten i Hochfilzen i fjor, så lenge ut til å gjøre en solid sprinten, men han fikk sin første bom på det siste stående skuddet, og havnet bakpå. Han endte 43,7 sekunder bak på en 14.-plass.

Ole Einar Bjørndalen skjøt feilfritt på liggende, men måtte tåle en bom på stående skyting. Han endte 46,6 bak den tyske vinneren som nummer 16.

Lars Helge Birkeland bommet en gang på liggende, men fikk ikke flere bom. Han hadde en håpløs dag i sporet og ble nummer 48, 1.54 bak.

Henrik L'Abée-Lund var feilfri på liggende, men hadde svake tre bom på stående. Han ble slått med 2.25 minutter og ble nummer 70. Dermed får han ikke gå lørdagens jaktstart.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus