Johaug: – Godt å ha Bjørgen på plass

Therese Johaug smadret konkurrentene på tredjeetappen i stafetten søndag. Her sender hun ut ankerkvinnen Heidi Weng.
Therese Johaug smadret konkurrentene på tredjeetappen i stafetten søndag. Her sender hun ut ankerkvinnen Heidi Weng. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Therese Johaug og de øvrige norske jentene på 1.-laget benyttet anledning til å vise seg fram for Marit Bjørgen i Lillehammer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge vant stafetten med nesten to minutter ned til Finland på 2.-plass. USA tok 3.-plassen.

Høygravide Bjørgen inntok denne gangen statistrollen fra tilskuerplass. Hun fikk se et Norge som utklasset konkurrentene som de ville. Norge er fortsatt ubeseiret i stafettsammenheng i verdenscupen siden Beitostølen i slutten av 2009.

Les også: Parademarsj for de norske langrennsjentene

OL-tapet i Sotsji i 2014 er det eneste tapet i de senere årene.

– Det er godt å ha henne rundt i løypa selv om hun har diger buk og snart skal føde. Det er godt å se smilet hennes. Jeg gleder meg veldig på hennes vegne nå, sa Johaug.

27-åringen fra Dalsbygda ødela all spenning i stafetten på sin 3. etappe.

– Å vinne med to minutter er mye, men vi er et sterkt lag og alle jentene gjorde en god jobb. Jeg er veldig imponert over både Maiken (Caspersen Falla) og Ingvild (Flugstad Østberg) som begge var på førstelaget for første gang, og som taklet det på en så bra måte begge to. Det forventes kun seier, det vet vi fra folk rundt oss, men vi vet også at vi er nødt til å gjøre en god jobb. Vi var veldig bevisst på at vi måtte være 100 prosent skjerpet i dag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus