Johaug utklasset konkurrentene igjen

Therese Johaug var helt suveren i 15-kilometeren med skibytte i verdenscupen på Lillehammer lørdag.
Therese Johaug var helt suveren i 15-kilometeren med skibytte i verdenscupen på Lillehammer lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Therese Johaug knuste konkurrentene på 15-kilometeren med skibytte i verdenscupen på Lillehammer lørdag. Hun var i teten så å si fra start til mål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg må innrømme at dette er litt av en favorittdistanse for meg, og det gikk veldig lett i dag. Det kommer av at jeg er i god form, sa Johaug til FIS-TV rett etter at hun var i mål.

Hun slo Heidi Weng med 1.29,3 minutt. Weng fikk forresten en aldri så liten revansj etter rennet i Ruka, der hun spurtet en runde for tidlig. Denne gangen gikk hun full distanse og spurtet ned svenske Charlotte Kalle på de siste meterne.

Johaug avgjorde like før langbakken på den siste runden i fristil. Hun gikk den siste drøye halvdelen av løpet i ensom majestet og var aldri truet.

– Jeg liker terrenget her med mange harde bakker. Dessuten hadde jeg fantastisk gode ski, særlig i skøytedelen, sa Johaug. Hun fortalte også at hun hadde fokus på teknikken og fikk full klaff i løpet.

– Nå ser jeg fram til stafetten her på søndag. Det skal bli artig å gå med de andre jentene igjen. Deretter gleder jeg meg til verdenscuprennene i Davos, fortalte Johaug.

Heidi Weng og Charlotte Kalle var de neste som fulgte det knallharde åpningstempoet til Johaug i klassiskdelen, men mot slutten måtte Kalle slippe først. Deretter, da Johaug rykket før langbakken, måtte også Weng kaste inn håndkleet.

På skøytedelen, altså i løpet av de siste 7.5 kilometerne, ble Weng tatt igjen av Kalla. De kom likt inn på stadion, men Weng fikk kastet skituppen sin den nødvendige centimeteren foran den svenske utfordreren over målstreken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus