Tande: – Utrolig stort

Daniel Tande kan smile etter som første verdenscupseier i hopp
Daniel Tande kan smile etter som første verdenscupseier i hopp Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Daniel Tande startet årets hoppsesong med å ta sin første verdenscupseier. 21-åringen får skryt av hoppsjef Clas-Brede Bråthen, og gleder seg til å hoppe med den gule ledertrøya i neste renn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er et utrolig stort øyeblikk for min del. Det at det skjer i åpningen er utrolig kult. Og så får jeg ha den gule trøya neste gang. Det er stort, sier Tande til NTB.

Tande lå på annenplass etter førsteomgang med et hopp på 142,5 meter og 21-åringen innfridde også i finaleomgangen. Hoppet på 140,5 meter holdt til seier foran Peter Prevc. Tande tok med 268,7 poeng sin første verdenscupseier og vant med en margin på 3,1 poeng.

– Vi har sett Daniel hoppe slik tidligere, men med tanke på alt trøkket som følger med i et verdenscupåpning, er jeg mektig imponert, sier Clas-Brede Bråthen.

– Dette er en ubeskrivelig god følelse, fortsetter hoppsjefen etter at Tande sikret Norges 99. verdenscupseier totalt.

– Morsomme forhold

Det var ujevne vindforhold under hopprennet i tyske Klingenthal søndag. Det passet Tande godt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er morsomt med sånne forhold. Jeg liker når det er sånn, fordi du vet hvis det går bra så hopper du helt ned. Eller så kan det gå skikkelig dårlig, sier Kongsberg-hopperen.

– Nå skal jeg fortsette å jobbe sånn som vi har gjort, og ha det gøy. Det viktigste er at man har det morsomt på tur, svarer Tande på spørsmål om resten av sesongen.

Best under press

Bråthen forteller at han ikke ble overrasket over at 21-åringen sto imot presset i finaleomgangen etter at han skaffet seg et godt utgangspunkt i førsteomgang.

– Når han først er i posisjon, er det svært sjelden han underpresterer. Det må være noe han har i blodet, forteller hoppsjefen til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyske Severin Freund kom på tredjeplass med 249,5 poeng, mens Johann Forfang som hoppet lengst i kvalifiseringen, gjorde et kjempehopp i finaleomgangen med 143 meter og endte til slutt på niendeplass.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens flere av de vanligvis stabilt gode norske hopperne ikke nådde helt opp på resultatlista, var det godt for hoppsjefen å se at både Kenneth Gangnes og Johann Forfang leverte i tillegg til Tande.

– Dette er et eksempel på at systemet i hoppsporten legger til rette for at også «outsiderne» kan vinne, forteller Bråthen.

God laginnsats

De norske laginnsatsen var god etter lørdagens diskvalifisering av Anders Fannemel.

– Vi var litt uheldige i går, så det var godt for oss som lag å vise oss fram i dag, sier Tande.

Ved siden av Tande og Forfang på niendeplass, endte Kenneth Gangnes på 11.-plass, Andreas Stjernen ble nummer 15, mens Tom Hilde gjorde comeback i verdenscupen og ble nummer 21. Anders Fannemel tok 25.-plass, mens Rune Velta ikke klarte å kvalifisere seg til annenomgang med sin 37.-plass.