Omdømmeekspert: – Verdenscup uten Northug er like utenkelig som 17. mai uten kongen

Det er fortsatt ikke klart om Petter Northug kommer til å gå verdenscup kommende sesong. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Det er fortsatt ikke klart om Petter Northug kommer til å gå verdenscup kommende sesong. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Petter Northug (29) får kun gå verdenscup i vinter hvis han skriver under på skiforbundets landslagsavtale. Omdømmeekspert Trond Blindheim føler seg trygg på at partene blir enige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Northugs sponsoravtale med Coop er ikke forenelig med å konkurrere for det norske langrennslandslaget. Northug sendte tirsdag ut en pressemelding der han stilte seg uforstående til skiforbundets nåværende holdning.

– Jeg ber bare om å få gjøre det forbundet sa jeg kunne få gjøre i 2013, fastslo Northug.

Les også: Northug beklager støyen og vil vinne mer for Norge

– Northug utrolig viktig

Omdømmeekspert Trond Blindheim har fulgt Northug-debatten tett. Til tross for uenigheten mellom 29-åringen og forbundet har han liten tro på en verdenscupsesong uten trønderen i sporet.

– En verdenscup uten Northug i skisporet vil være like utenkelig som en 17. mai uten Kongen på slottsbalkongen. Jeg tror dette ordner seg. Begge parter jobber nok på spreng i kulissene for å finne en løsning, sier Blindheim til NTB.

Avtalen Northug har blitt forelagt av Norges Skiforbund gir ham ikke mulighet til å fronte Coop mens han er med på landslaget. Blindheim, som til daglig er rektor på Markedshøyskolen, mener Coop ikke har grunn til å frykte en slik situasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Absolutt alle kjenner til Northugs samarbeid med Coop uansett. Ansiktet hans brukes vel snart som selskapets logo, spøker en humrende Blindheim.

Les også: Uhren­holdt Jacobsen støtter ski­for­bun­det i Northug-saken

Stjernefaktor

Blindheim tror ikke Northugs omdømme blant folket svekkes som følge av den pågående uenigheten med landslaget.

– Overhodet ikke. Tvert imot. Northug er en «rock 'n' roll»-stjerne. En rebell. En rebell som vinner gullmedaljer for Norge. Hans merkevare blir bare sterkere og sterkere, mener omdømmeeksperten.

Blindheim tror landslaget vil strekke seg langt for å få til en avtale med 29-åringen.

– Han får folk som ikke bryr seg om langrenn til å se det på TV. Mediene og ukebladene elsker ham. Northug selger aviser, blader og bøker. Dette vet landslaget. Hvor store sponsorinntekter hadde de hatt uten ham, spør omdømmeeksperten.

Bakgrunn: Northug utestengt fra ver­dens­cu­pen og Tour de Ski