Aukland kritisk til behandlingen av Northug

Fredrik Aukland synes det er uheldig for langrennssporten av Petter Northug ikke får gå verdenscup.
Fredrik Aukland synes det er uheldig for langrennssporten av Petter Northug ikke får gå verdenscup. Foto: Morten Holm / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Langrennsekspert Fredrik Aukland er svært overrasket og forundret over at Norges Skiforbund stenger verdenscupdøren for Petter Northug.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag ble det klart at VM-kongen fra Falun ikke blir å se i verdenscupen i vinter. 29-åringen og skiforbundet ble ikke enige om en landslagsavtale for kommende sesong. Forbundet tilbød samme avtale som i fjor.

– Jeg er overrasket og forundret over at døren er stengt for Northug. Jeg forstår at skiforbundet vil behandle alle likt, men jeg er overbevist om at det er hensiktsmessig å la Northug få gå verdenscupen, sier TV 2s langrennsekspert Fredrik Aukland til NTB.

Bakgrunn: Northug utestengt fra verdenscupen og Tour de Ski

Aukland mener at Northugs prestasjoner gjennom årene fører til at Strindheim-løperen har svært gode kort på hånden.

– Det er ikke slik at alle alltid trenger å behandles likt. Petter er i en spesiell posisjon. Jeg synes forbundet burde funnet en løsning som begge parter var fornøyd med. Det blir negativt for langrennssporten. Forbundets oppgave er å fremme interessen for langrenn. Da er det uheldig at Northug ikke går verdenscup.

– Blir verdenscupen kjedeligere uten Northug?

– Ja, definitivt, uten tvil. Han har et stort navn. Idrett er bygd opp om store profiler og navn, sier Aukland.

Les også: Skiforbundet: Northug har oversittet fristen