Ingenting feiler Casper Ruud

<p>Casper Ruud er erklært frisk og rask igjen. Nå skal han trene i hjemlige omgivelser fram til midten av oktober.</p>
Casper Ruud er erklært frisk og rask igjen. Nå skal han trene i hjemlige omgivelser fram til midten av oktober. Foto: NTB scanpix

Tennisprofilen Casper Ruud er frisk og rask. De mange blodprøvene han tok for en tid tilbake viste ingen tegn til sykdom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ruud kollapset nesten under et par turneringer i sommer, og måtte trekke seg fra to kamper etter å ha følt seg både svimmel og uvel. I kjølvannet var han gjennom omfattende medisinske tester.

Matallergi eller vitaminmangel var nevnt som mulige årsaker til problemene.

– Prøvene viste at det ikke feiler ham noe. Kanskje han bare tåler varmen litt for dårlig, så vi får søke råd hos Olympiatoppen for å kunne takle det bedre, sier faren Christian Ruud til NTB.

Team Ruud er nå tilbake i Norge etter at Casper ble slått ut i 1. runde av Challenger-turneringen i Roma tirsdag.

– I en to-tre uker framover skal han kun trene og slapp av. Den neste turneringen blir kvalifiseringen til Stockholm Open 15. oktober. Så skal han etter planen delta i tre Challenger-turneringer i Sør-Amerika. Deretter er sesongen over, sier pappa Ruud.

De tre turneringene i Sør-Amerika går i Lima, Peru (23.-29./10), Guayaquil, Ecuador (30/10-5/11) og Montevideo, Uruguay (6.-12./11).

18-åringen fra Snarøya er for tiden rangert som nummer 137 i verden. Målet er å spille seg inn blant topp 100, slik at han går direkte inn i hovedturneringen i Australian Open. Grand Slam-turneringen i Australia er det første store målet neste sesong.

Personvernpolicy