Warholm lover å leke i framtida også

Vi sender direkte fra Karsten Warholms hjemkomst til Norge, etter det historiske VM-gullet i London. Sendingen starter klokken 20.45.

400 meter hekk blir fortsatt Karsten Warholms spesialøvelse, men han lover å teste ut andre øvelser også.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag møtte han pressen på et arrangement der Det europeiske friidrettsforbundet (EA) promoterte neste års EM i Berlin.

Den ferske verdensmesteren løper nok 400 meter hekk der også. På veien kan det hende han tester ut litt av hvert.

– Det å løpe andre distanser vil være nærliggende. Når man løper på slike stadioner som dette, så kan man ikke produsere norgesrekord på norgesrekord hele tiden. Det blir verre og verre når vi snakker om slike settinger. Det gjelder å finne distanser og andre ting jeg kan gjøre som på en måte er med på å bygge opp til slike anledninger. Jeg skal nok finne på et eller annet.

Lengde?

Som tidligere mangekjemper er det mange øvelser Warholm kunne ha konkurrert i. Han er god i veldig mye.

– Ser du for deg å spesialisere deg enda mer mot langhekken, eller skal du fortsette på det allsidige sporet?

– Jeg tror det er lurt å holde seg allsidig. De handler om mange timer og mye tid, og variert trening er veldig gøy. Det er ikke godt å si hvor mange øvelser jeg kommer til å holde på med på si, men det blir nok 400 meter hekk som er greia framover.

– Er det aktuelt å holde på med noe som ikke er løp?

– Jeg har tenkt litt på at jeg bør hoppe litt lengde, men det blir i så fall bare på gøy.

Det er ikke lenge siden av svarene var helt andre enn dette.

– Jeg sa jo at jeg skulle fortsette med mangekamp, men jeg får bare tåle at jeg blir litt hyklersk.

Aktuelt: Kaggestad om Warholm: – Nå er han på øverste hylle

Zürich

Det neste på programmet hans er Diamond League-stevnet i Zürich 24. august.

– Hvordan ser du for deg konkurranseprogrammet framover?

– Det neste er Zürich. Det må jeg nesten bli med på. Det er finale i Diamond League. Det beste hadde vært å legge opp etter en sånn bragd, men det beste er nok å fortsette med å ha det gøy med dette. Zürich kan bli bra, og det er nok spesielt én hevnlysten amerikaner som møter opp der, og så blir det selvsagt NM. Det må jeg få med. Deretter blir det litt fri. I NM blir det trolig både 400 meter flatt og 400 meter hekk, sa Warholm.

Aktuelt: Clement vil ha hevn etter at VM-gullet glapp

Verdensrekord

– Friidrett handler mye om tider og rekorder. Hvor sannsynlig er det å ta verdensrekorden til Kevin Young en gang i framtida?

– Jeg vet ikke. Vi må bare fortsette å jobbe med det. Det blir kanskje litt dumt å begynne å snakke om det nå. Sånn som det var i går, så var det viktigste medalje, og så får vi se hva tiden bringer. Nå har jeg begynt å komme litt oppe der i hvert fall, og så får vi se hvor langt ned på tidtabellen jeg kan komme.

– Du har snakket lenge om at det tar tid å bli god på 400 meter hekk, men nå er du verdensmester i en alder av 21 år. Hvor god kan du da bli?

– Nå var det ikke slik at jeg begynte med friidrett for to år siden. Jeg hadde et grunnlag der. Løping var ikke nytt for meg da jeg startet med 400 meter hekk. Der må jeg gi litt av «kredden» til Leif som har vært med på å snu det her i de to siste årene. Det han har gjort er halvveis magisk.

Fredag reiser verdensmesteren hjem til Norge igjen etter noen mildt sagt magiske dager i London også.

Aktuelt: Over én million så Warholms gulløp

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden