Meny

OL-helt kappsvømmer med hvithai på åpent hav

Søndag blir Michael Phelps' kappsvømming med en hvithai sendt på TV. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De amerikanske VM-svømmerne kommer til å sitte klistret til TV-skjermene når Michael Phelps' kappsvømming med en hvithai blir vist søndag.

Phelps er tidenes mestvinnende olympier med smått utrolige 23 OL-gull. Nylig utfordret han en hvithai på åpent hav like utenfor Cape Town i Sør-Afrika. 100-meteren ble filmet, og søndag skal den sendes på Discovery Channel.

Utfallet av kappsvømmingen er en strengt bevart hemmelighet. Katie Ledecky innrømmer at hun og resten det amerikanske VM-laget venter spent på å få se hvordan Phelps klarte seg mot en hai.

Ledecky må selv se innslaget «Phelps Vs. Shark» i opptak. Søndag kveld skal hun prøve å forsvare VM-gullet på 400 meter fri i Budapest, men ifølge 20-åringen kommer alle som ikke er opptatt i svømmehallen til å sette seg ned foran TV-skjermen og få med seg programmet direkte.

– Vi prøver alle å sjekke ut om vi får inn Discovery Channel på hotellet, forteller Ledecky.

Den amerikanske ungjenta skal svømme seks fridistanser i VM. Hun hadde elsket å få svømme mot butterflyeksperten Phelps, som la opp for annen gang etter fjorårets OL i Rio.

– Vi har kanskje svømt sammen en eller to ganger på trening, så sånn sett har vi allerede på en måte konkurrert sammen, sier Ledecky og legger til:

– Vi savner Michael og hans tilstedeværelse i laget. Samtidig er vi alle glade for å se han ta det neste steget med familien og gjøre andre ting.

Populært