Klart for de første spurtsvarene

Alexander Kristoff får etter alt å dømme sin første seierssjanse i årets Tour de France på søndagens etappe med målgang i Liège.
Alexander Kristoff får etter alt å dømme sin første seierssjanse i årets Tour de France på søndagens etappe med målgang i Liège. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag inntar spurterne etter alle solemerker scenen i Tour de France. En rekke spørsmål henger i luften foran etappen til Liège.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvor står Alexander Kristoff i forhold til sine argeste spurtrivaler? Hvordan vil opptrekket til Katjusja fungere? Har sykdomsplagede Mark Cavendish nok form til å kunne kjempe om etappeseirer også i årets Tour de France?

Det er tre av spørsmålene det kan være mulig å nærme seg et svar på etter søndagens 203,5 kilometer lange etappe, som i likhet med lørdagens tempoåpning starter i sentrum av tyske Düsseldorf.

Alt tyder på at det blir massespurt om seieren ved målgangen i belgiske Liège. I så fall blir det mange om beinet. Marcel Kittel, Nacer Bouhanni, Arnaud Démare, Mark Cavendish, André Greipel, Peter Sagan, Dylan Groenewegen og Alexander Kristoff vil alle ha et ord med i laget.

Les også: Thomas vant da Valverde brøt i Tour-premieren

Avskriver ikke Cavendish

Kittel viste form med den sterke niendeplassen på lørdagens tempoetappe i striregnet i Düsseldorf. Tyskeren, som har ni etappeseirer i Tour de France allerede, kommer med et sterkt lag i ryggen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Enda flere etappeseirer har Mark Cavendish. Briten har imidlertid fått oppkjøringen til sesongens høydepunkt ødelagt av sykdom og har selv antydet at han ikke er i toppform. 32-åringen fra Isle of Man avviser samtidig ikke at en solid porsjon kløkt og litt flaks kan rekke langt i en massespurt likevel.

Alexander Kristoff vil heller ikke avskrive veteranen.

– Han er typen som plutselig vinner selv om han ikke er i toppslag. Han vil nok få det tøft på de harde etappene i årets Tour med å rekke tidsfristen, men i spurtene vil han være der, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han tar nok ikke fire etappeseirer som i fjor, men han kan fort vinne en etappe eller to, tilføyer det norske spurthåpet.

Les også: Sjefen ser 3-6 seierssjanser for Boasson Hagen

Cavendish står med 30 etappeseirer i Tour de France så langt i karrieren. Legenden Eddy Merckx har flest med 34.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bikkjeslagsmål

Alexander Kristoff leverte en sterk tempoetappe da han endte på 27.-plass i Düsseldorf. Etterpå var Katjusja-proffen optimistisk med tanke på egen form. Søndag kommer første sjanse til å ta en ny etappeseier i verdens største sykkelritt.

Samtidig har det vært uro rundt Kristoff og i Katjusja foran årets Tour de France. Nordmannen fikk ikke med alle sine foretrukne hjelpere til Frankrike. Hvilke utslag det vil gi, gjenstår å se.

Les også: Cavendish stoler på flaksen

Lørdag måtte i tillegg tyske Rick Zabel, som skal bidra i opptrekket til nordmannen, i bakken på åpningsetappen. Kristoff beroliget etterpå med at én av hans viktigste hjelpere ikke var nevneverdig skadd.

I asfalten gikk for øvrig også LottoJumbo-spurteren Dylan Groenewegen. I hvilken grad nederlenderen vil være hemmet av velten søndag er usikkert.

Sikkert er det derimot at det er duket for et bikkjeslagsmål i det som trolig blir årets første massespurt i Tour de France.