Federer til sin 15. kvartfinale i Halle

Roger Federer er for 15. gang klar for kvartfinale i gressturneringen i Halle. Foto: Friso Gentsch, AP / NTB scanpix
Roger Federer er for 15. gang klar for kvartfinale i gressturneringen i Halle. Foto: Friso Gentsch, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Roger Federer er for 15. gang i kvartfinale i gressturneringen i tennis i Halle. Torsdag slo han den tyske hjemmefavoritten Mischa Zverev.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den sveitsiske veteranen har vunnet turneringen i Halle åtte ganger. I år etter år har han brukt turneringen som oppkjøring til Wimbledon, en turnering han har vunnet sju ganger.

Torsdag var han for god for den eldste av de tyske Zverev-brødrene, og han vant 7-6 (7-4), 6-4. Han måtte imidlertid slite mer enn forrige gang han møtte Mischa Zverev i Halle. Da vant han 6-0, 6-0.

– Dette var helt annerledes. Han servet veldig godt, satte meg under press og gjorde ikke mange feil, sa Federer.

I kvartfinalen møter han tittelforsvarer Florian Mayer, som slo franske Lucas Pouille i tre sett på en dag med temperatur over 30 grader.

– Det var fram og tilbake i dag. Jeg er glad for at jeg kom meg videre, sa Mayer, som er nummer 134 på ATP-rankingen.

For tredjeseedede Kei Nishikori er turneringen over. Japaneren måtte bryte sin kamp mot Karen Khatsjanov på stillingen 2-3 i første sett. Årsaken var smerter i hoften.

Nishikori har hatt betydelige problemer i kamper på gress, og det er sjette gang siden 2010 at han har måttet trekke seg fra en kamp på det raske underlaget.

– Det er veldig skuffende at jeg måtte gi meg. Jeg håper jeg blir bra til Wimbledon. Legene sier at jeg bør være fin igjen om en uke, sa Nishikori.

Khatsjanov møter wildcardspilleren Andrej Rublev i kvartfinalen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden