Tennis-Ruud stadig nærmere topp 100

Casper Ruud klatrer på verdensrankingen i tennis. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Casper Ruud klatrer på verdensrankingen i tennis. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det norske tennistalentet Casper Ruud klatrer til 108.-plass og bestenotering på mandagens ferske verdensranking i tennis

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da verdensrankingen ble oppdatert mandag klatret unggutten fire plasser fra 112.-plass. Det er hans høyeste rangering noensinne. 18-åringen nærmer seg samtidig målet om topp 100.

Tenniskometen tapte kvartfinalen i Challenger-turneringen i Lyon for den canadiske tenåringen Felix Auger-Aliassime fredag. 16-åringen gikk senere helt til topps i turneringen. Ruud fikk likevel rasket med seg nok poeng til å gjøre et nytt byks på verdensrankingen.

Andy Murray er fortsatt verdensener i tennisverdenen, mens Rafael Nadal beholder sin annenplass etter å ha vunnet sin tiende tittel i Roland-Garros. Hans finalemotstander i Frankrike, Stan Wawrinka, er fortsatt nummer tre.

Neste punkt i kalenderen for Ruud er ny challengerturnering i franske Blois denne uken. Nordmannen, som er femteseedet i turneringen, møter belgiske Kimmer Copperjans i 1. runde mandag.

Etter den andre franske turneringen på to uker skal han gjennom en treningsuke før han skal spille to nye challengerturneringer i Tyskland i Marburg (3/7) og Braunschweig (10/7).

Etter det skal han etter planen ut i kvalifisering til ATP-turneringer. Hovedturneringen i US Open i slutten av august er det neste store målet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden