Mike Tyson starter treningskjede

<p>Mike Tyson er klar for en ny karriereretning og håper å bidra til å skape nye boksetalenter.</p>
Mike Tyson er klar for en ny karriereretning og håper å bidra til å skape nye boksetalenter. Foto: Kamran Jebreili / AP / NTB scanpix

Den amerikanske tungvektslegenden Mike Tyson (50) satser stort og oppretter en kjede bokseakademier i flere verdensdeler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere verdensmesteren presenterte planene sine på en pressekonferanse i Dubai torsdag. Mike Tyson Academy får hovedkvarter i Las Vegas og starter opp med sentre i Bahrain, Marokko, De forente arabiske emirater, India og Sveits, for å nevne noen land.

Noe av motivasjonen for den nye karriereretningen forklarer Tyson med at han alltid må ha noe å gjøre.

– Jeg er redd når jeg ikke gjør noe. Om jeg ikke jobber, er jeg redd. Det er veldig skummelt. Jeg jobber på, og jeg ser fram til dette, sa amerikaneren.

Tyson er en av verdens mest kjente og kontroversielle idrettspersonligheter. I 1986 ble han som 20-åring tidenes yngste verdensmester i tungvektsboksing. Senere har sittet i fengsel og slitt med narkotikamisbruk, men aller mest kjent er han for å ha bitt av en del av øret til motstanderen Evander Holyfield i 1997.

De siste årene har Tyson blant annet livnært seg som skuespiller, og nå satser han altså på å skape nye boksetalenter gjennom sin nystartede treningskjede.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden