Casper Ruud utslått i São Paulo

Casper Ruud tapte for Federico Delbonis i ATP-turneringen i São Paulo onsdag. Foto: Felipe Dana, AP / NTB scanpix
Casper Ruud tapte for Federico Delbonis i ATP-turneringen i São Paulo onsdag. Foto: Felipe Dana, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Casper Ruud maktet ikke å gjenskape forrige ukes bravader i ATP-turneringen i São Paulo. Onsdag tapte han for Federico Delbonis i 2. runde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

18-åringen tok seg til åttedelsfinale med seier over den jevngamle japaneren Akira Santillan tirsdag, men i neste kamp ventet rutinerte Delbonis. Argentineren er nummer 54 på ATP-rankingen mot Ruuds 133.-plass og var sjuendeseedet i turneringen.

Ruud har aldri slått en så høyt rangert spiller og greide det ikke nå heller.

Ruud holdt godt følte i første sett, og på 5-5 spilte han seg til to bruddballer som ville gitt ham en kjempesjanse til å vinne settet. Delbonis avverget dem og avgjorde settet med kampens første servebrudd til 7-5.

Nordmannen måtte vinne neste sett for å forlenge kampen, men Delbonis brøt til 2-0 og kontrollerte inn til seier med 6-3.

Forrige uke hadde Ruud matchball mot Pablo Carreño i semifinalen, men sprakk da han ikke greide å utnytte den og tapte 0-6 i avgjørende sett.

Ruud skaffet seg 20 nye ATP-poeng denne uken og avanserer dermed til ny personlig bestenotering på rankingen. Neste uke skal han spille en Challenger-turnering på grus i Chiles hovedstad Santiago, melder Tennis-Norge.

Personvernpolicy