Ruud med første verdenstour-seier

Casper Ruud tok seg videre fra første runde i ATP-turneringen i Brasil. Foto: Marius Helge Larsen / NTB scanpix
Casper Ruud tok seg videre fra første runde i ATP-turneringen i Brasil. Foto: Marius Helge Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tennisstjerneskuddet Casper Ruud (18) imponerte stort da han slo Rogério Dutra Silva over to strake sett, 6-3, 6-4, i 1. runde av ATP-turneringen i Brasil. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen tok med det sin første seier på verdenstouren.

– Jeg spilte mot en brasilianer på hans hjemmebane. Jeg visste det kom til å bli tøft. Det var mye skriking fra tribunen, men jeg forsøkte bare å stenge det ute. Jeg klarte heldigvis å bryte ham en gang i hvert sett, og det holdt til seier, sier Ruud til VG.

Silva er rangert som nummer 88 på verdensrankingen, og Ruud er ventet å klatre inn blant de 200 beste i verden for første gang i karrieren. Per dags dato er han nummer 208.

– Det er selvfølgelig kult å få det under beltet. Det er prestisje å få den første ATP-seieren. Det er det ingen tvil om. Jeg får bra med poeng også. Så det er mange goder. Det første målet i år har vært å komme seg inn blant topp 200 i verden. Å klare det allerede i februar, er kult, sier Ruud.

Seieren mot Silva er andre gang Ruud slår en spiller som er rangert blant topp 100. Forrige gang var under en ATP-challenger-turnering (nivået under verdenstouren) i Sevilla. Da slo Ruud daværende 75. mann i verden, Inigo Cervantes, ifølge Tennis-Norge.

Ruud kan klatre ytterligere på rankingen dersom han skulle ta seg videre fra andre runde i turneringen. Onsdag skal han bryne seg på Roberto Carballes. Spanjolen er rangert som nummer 132 i verden.

– Det er mange gode spillere, men ballen er rund og folk er ikke uslåelige her. Man må spille sin beste tennis, og det håper jeg å klare, sier Ruud.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden