Ambisiøs Ruud reiser mer i 2017

Casper Ruud har store mål for 2017. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Casper Ruud har store mål for 2017. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Casper Ruud trives fortsatt som globetrotter. Den hardtsatsende norske tenniskometen ser for seg enda flere reisedøgn i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

18-åringen var mye på reisefot da han for alvor slo gjennom i fjor. 2017 blir mer av det samme.

- Det blir vel enda litt mer reising i år, tenker jeg. Jeg har ikke et nøyaktig antall reisedøgn i hodet nå, men det blir kanskje rundt 275 utenfor Norge, sier Ruud til NTB.

- Det er slik denne idretten er, påpeker han.

Trives

Ruud er klar på at han liker livet som omreisende tennisspiller.

- Det er hyggelig å være hjemme, men det er også veldig gøy på tur. Jeg trives med det. Slik er livet som tennisspiller, gjentar han.

18-åringen poengterer at han får sett mye.

- Det er fine steder vi reiser til, så jeg har ingenting å klage på. Etter noen uker på reise er det greit å komme hjem til Norge, men det tapper meg ikke for energi å reise. Det går helt fint, sier Ruud.

- Men jeg prøver å være smart i turneringsvalgene mine. Reiser jeg til Asia, så spiller jeg kanskje fire-fem turneringer i slengen der. Da slipper jeg å reise fram og tilbake hele veien, legger han til.

Latvia neste

Ruud er for tiden hjemme i Norge, men om en uke går turen til Latvia. 18-åringen skal spille Davis Cup for Norge mot Latvia i Riga.

- Deretter skal jeg spille et par Challenger-turneringer i Europa, før jeg så skal spille noen turneringer i Asia etter det, sier 18-åringen.

Han håper å kjempe seg inn blant de 200 beste spillerne i verden i løpet av 2017.

- Jeg har selvfølgelig veldig lyst til å bli blant de 100 beste også. Det er vanskelig, men alt er mulig. Likevel blir jeg ikke blir "dritskuffet" hvis jeg ikke klarer det i år, understreker Ruud.

Han kom til kvalifiseringsfinalen i Australian Open, men der ble det stopp. Tennistalentet drømmer om å ta et steg videre i de neste Grand Slam-turneringene. Den franske grusturneringen Roland-Garros er neste sjanse i så måte.

- Selvfølgelig håper man å få spille der, men det blir ikke en "walk in the park", sier Ruud.

Personvernpolicy