McIlroy trakk seg av sikkerhetsgrunner

Rory McIlroy frykter for sikkerheten sin og har trukket seg fra Turkish Open i golf i neste uke. Foto: NTB scanpix / REUTERS/Aly Song
Rory McIlroy frykter for sikkerheten sin og har trukket seg fra Turkish Open i golf i neste uke. Foto: NTB scanpix / REUTERS/Aly Song Foto: NTB scanpix

Rory McIlroy kommer ikke til å spille det åpne tyrkiske mesterskapet i golf kommende uke. Han frykter for sikkerheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært en serie bombeangrep og alvorlige hendelser i Tyrkia de siste 18 månedene. Det har gjort at verdenstreer McIlroy holder seg unna turneringen i Antalya.

– Det er vel åpenbart hvorfor jeg holder meg unna, svarte nordiren da han ble spurt om årsaken til at han ikke ville stille i turneringen.

Turneringen i Tyrkia er den første av tre finalerunder på europatouren, der McIlroy ligger på tredjeplass. At han velger å kutte ut spill i Tyrkia, gjør at sjansene hans til å vinne sammenlagt blir veldig små.

Det er svenske Henrik Stenson (vant British Open) og US Masters-vinner Danny Willett som ligger foran ham.

Europatouren avsluttes med tre storturneringer i Alanya (Tyrkia), Sun City (Sør-Afrika) og Dubai. Willett spiller alle tre, Stenson de to siste, McIlroy bare den siste i Dubai.

– Kampen om å vinne denne serien er ute av min kontroll. Jeg har bestemt meg for ikke å spille i Tyrkia. Skulle jeg likevel ha en sjanse til å vinne, vil det være stort. Hvis ikke, så kan jeg leve godt med å bli slått av Stenson og Willett som har vunnet store seirer i år, sier McIlroy.

Stenson overtok ledelsen med delt 2.-plass i WGC-turneringen i Shanghai søndag.

Personvernpolicy