McIlroy trakk seg av sikkerhetsgrunner

Rory McIlroy frykter for sikkerheten sin og har trukket seg fra Turkish Open i golf i neste uke. Foto: NTB scanpix / REUTERS/Aly Song
Rory McIlroy frykter for sikkerheten sin og har trukket seg fra Turkish Open i golf i neste uke. Foto: NTB scanpix / REUTERS/Aly Song Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rory McIlroy kommer ikke til å spille det åpne tyrkiske mesterskapet i golf kommende uke. Han frykter for sikkerheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har vært en serie bombeangrep og alvorlige hendelser i Tyrkia de siste 18 månedene. Det har gjort at verdenstreer McIlroy holder seg unna turneringen i Antalya.

– Det er vel åpenbart hvorfor jeg holder meg unna, svarte nordiren da han ble spurt om årsaken til at han ikke ville stille i turneringen.

Turneringen i Tyrkia er den første av tre finalerunder på europatouren, der McIlroy ligger på tredjeplass. At han velger å kutte ut spill i Tyrkia, gjør at sjansene hans til å vinne sammenlagt blir veldig små.

Det er svenske Henrik Stenson (vant British Open) og US Masters-vinner Danny Willett som ligger foran ham.

Europatouren avsluttes med tre storturneringer i Alanya (Tyrkia), Sun City (Sør-Afrika) og Dubai. Willett spiller alle tre, Stenson de to siste, McIlroy bare den siste i Dubai.

– Kampen om å vinne denne serien er ute av min kontroll. Jeg har bestemt meg for ikke å spille i Tyrkia. Skulle jeg likevel ha en sjanse til å vinne, vil det være stort. Hvis ikke, så kan jeg leve godt med å bli slått av Stenson og Willett som har vunnet store seirer i år, sier McIlroy.

Stenson overtok ledelsen med delt 2.-plass i WGC-turneringen i Shanghai søndag.