EHF trosset norsk «hemmelighold»

Thorir Hergeirsson har ennå noen hemmeligheter i forbindelse uttaket til den norske EM-troppen. Foto: Frank Cilius / NTB scanpix
Thorir Hergeirsson har ennå noen hemmeligheter i forbindelse uttaket til den norske EM-troppen. Foto: Frank Cilius / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norge slapp heller ikke unna, og bruttotroppen på 28 spillere til årets håndball-EM for kvinner er lagt ut på nettstedet til Det europeiske håndballforbundet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15 av 16 EM-deltakere i kvinnehåndball offentliggjorde først sine uttak. Norge ba om å få slippe og fikk lov til det.

Men bare i første omgang.

Onsdag morgen lå også Norges bruttotropp ute. Bare 16 av spillerne får plass i det endelige uttaket 3. og 4. desember.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson forklarte det særnorske opplegget på denne måten.

– Annerledeshet er vel beskrivende for hvorfor. Spenning (rundt Norges uttak) er noe annet, og Det europeiske håndballforbundet krever disse listene stadig tidligere. Det er bare tull, sa Hergeirsson til NTB via sms.

Er klart

Norges Håndballforbund har innmeldt sine 28, men anmodet Det europeiske håndballforbundet (EHF) om å få slippe å offentliggjøre navnene til 8. november.

Da, klokken 11.30, kommer Norges EM-tropp på 16 navn under en pressekonferanse.

Den vil trolig inneholde nye fjes, og markante navn kan fort være borte. Ett av navnene som helt sikkert er borte er Linn Jørum Sulland. Vipers-spilleren er ikke med i bruttotroppen i det hele tatt. 32-åringen har vært skadd en stund og spilte heller ikke i OL.

Bare bronse

Norge er tittelforsvarer i EM som går i Sverige. I sommer ble det bronse i OL, og det var en skuffelse for det gullvante norske laget.

EM spilles i perioden 4.-18. desember. Norge har gruppespill og hovedrunde i Helsingborg.

Cuprundene går i Göteborg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden