Brækhus: Svensson er ikke en bokser som kan felle meg

Cecilia Brækhus neste motstander blir svenske Klara Svensson. Kampen vil trolig gå i februar eller mars. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Cecilia Brækhus neste motstander blir svenske Klara Svensson. Kampen vil trolig gå i februar eller mars. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Cecilia Brækhus har allerede startet forberedelser og forhandlinger om neste kamp som blir mot svenske Klara Svensson.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi er i gang med både planlegging og forhandlinger om neste kamp. Så ærlig skal jeg være at jeg forteller det. Nå skal vi begynne å snakke med Sauerland. Det er også klart at vi ønsker å ta neste stevne til Bergen. Nå sender jeg teamet mitt over dit for å snakke med politikere og næringslivsfolk, for å finne ut hvordan vi skal få til å arrangere et enda bedre stevne enn i Oslo Spektrum, forteller Brækhus til NTB.

– Jeg tror bergenserne er klare til å toppe det som skjedde i Oslo for en drøy uke siden. Det er dette vi jobber med i øyeblikket, legger hun til.

Den norske verdensmesteren setter alle titlene sine på spill i kampen. Det vil si i forbundene WBA (World Boxing Association), WBC (World Boxing Council), WBO (World Boxing Organization) og IBF (International Boxing Federation).

Forhandlingene om kampen er allerede i gang og Sauerland er forhandlingsmotpart, fordi Svensson bokser for den tyske stallen.

Skolert

Etter kampen sist helg lo Brækhus litt av Klara Svenssons uttalelser som gikk ut på at den svenske jenta mente hun kunne slå Brækhus. Nå understreker hun at den svenske weltervekteren med 18 kamper, 17 seirer og et nederlag, er en verdig motstander.

– Svensson har ikke den samme slagstyrken som Mathis. Hun er mer skolert som bokser og beveger seg ganske bra. Det er helt klart at hun har fått mer kraft i armene, så jeg skal ikke undervurdere henne på noen som helst måte, men det er ikke en bokser som skal felle meg, slår den norske firedobbelte verdensmesteren fast uten å nøle.

Hun forklarer også at hun nærmest er blitt pålagt å ta denne kampen så raskt som mulig.

– Ja, det er World Boxing Council (WBC) som har bestemt at jeg må og skal møte Svensson. Hun er første utfordrer etter at hun slo Michaela Laurén i en kvalifiseringskamp Så den kampen tar vi. Det er i alle fall ingen vits i å forsøke og forhandle vekk det oppgjøret, forteller Brækhus.

– Hva med et møte med Cris Cyborg, MMA-stjernen?

– Cyborg-kampen ligger likevel litt fram i tid, for den vil kreve mye forhandlinger, men den er like aktuell. Planen er at vi reiser over til USA i desember for å ta en presserunde der. Det gjelder å holde Cyborg varm. Det kommer til å bli en megakamp hvis alt går bra i kampen mot Klara Svensson, forklarer Brækhus til NTB.

Spinnville Bergen-alternativer

Bergenserne kan allerede begynne å glede seg til VM-kamp, trolig i februar eller mars neste år. Det bør ikke gå mer enn fire måneder før bergenserne får oppleve proffdrømmen.

– Kampen mot Svensson kommer på nyåret. Januar er kanskje litt for tidlig, men den bør på i februar eller mars. Det blir ikke altfor lenge til. Jeg bør være klar i februar, sier boksedronningen med fire store mesterbelter.

Hun sier at The Homecoming som gikk i Spektrum, ikke kunne ha gått i Bergen på grunn av for små arenaer og haller.

– Hallene i Bergen er litt for små. Men det jeg kan røpe er at det er et par alternativer som har dukket opp. Foreløpig kan jeg ikke si noe mer om det, men de er både morsomme og interessante. Det er snakk om nytenking og noe som er litt spinnvilt, røper Brækhus til NTB.

– Hva tenker du ellers om Klara Svensson som motstander? Ser du på henne som en trussel?

– Nei, jeg tenker ikke på henne som noen trussel, for da er det farlig. Jeg tenker på henne som er sterk bokser, men uten slagkraften til Mathis. Derfor tar jeg henne absolutt på alvor, sier «The First Lady».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært