Elverum-mirakel i mesterligaen

Elverum-trener Michael Apelgren.
Elverum-trener Michael Apelgren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Elverum herjet tidvis med storfavoritten Montpellier og vant 32-31 i søndagens mesterligamøte i håndball.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seieren er en enorm bragd for hedmarkingene. På forhånd uttalte klubben at den måtte «levere sin beste prestasjon gjennom alle tider» om det skulle bli poeng mot giganten fra Frankrike.

– Det her er helt sykt. At vi får til det her i denne lille byen, men de midlene vi har... Jeg er så stolt av guttene, av klubben og av byen, sa Elverum-trener Michael Apelgren til Viasat 4.

Tidligere landslagssjef Gunnar Pettersen, som dekket kampen som håndballekspert, gikk ned på kne og hyllet Elverums svenske suksesstrener.

– Jeg er så imponert, det var David mot Goliat, men David vant, sa Pettersen på direktesendt TV.

Østlendingen beskriver triumfen med overskriften «Håndballmirakelet!».

Fryktløse

Elverum trosset underdog-stempelet og gikk fryktløst til verks. Til tider valset Michael Apelgrens mannskap over Montpellier, og Norges regjerende sluttspillmester ledet 18-14 til pause.

Det franske stjernegalleriet prøvde febrilsk å jobbe seg tilbake i kampen, men sluttspurten holdt akkurat ikke. Elverum holdt unna og vant med ett mål.

Etter kampen var Apelgren tydelig rørt. Montpellier har et budsjett i en helt annen liga enn Elverum. Søndag måtte franskmennene likevel se seg slått i Terningen Arena.

Bitt godt fra seg

Nikolaj Mehl og Josef Pujol ble toppscorere for Elverum med sju scoringer hver.

Elverum har bitt svært godt fra seg også tidligere i høst. Det ble tap i åpningskampen mot Metalurg, men røk med kun ett mål. Hjemme mot russiske Tjekhov Medvedi ble det 28-28.

Montpellier vant mesterligaen i 2003. Laget har vært en gjenganger i den gjeveste klubbturneringen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært